Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante se vratio u London

Ivan Todorić kratko se vidio sa starijim bratom i otišao u DORH

Milica i Ivan Todorić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
23.10.2017.
u 19:28

Sud je odbio žalbe tužitelja te svi osim Ivice Todorića ostaju na slobodi. Branitelji kažu: Drukčija odluka nije ni mogla biti donesena

Da je donesena bilo kakva druga odluka, sud bi sam sebi skočio u usta – bile su riječi kojima je Rajko Čogurić, odvjetnik Ante Todorića, kratko prokomentirao odluku izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda. Vijeće je, naime, u ponedjeljak odbilo žalbu tužiteljstva na odluku suca istrage Zorana Luburića koji je prošlog tjedna odbacio zahtjev tužiteljstva da se za četrnaestero osumnjičenika u aferi Agrokor odredi istražni zatvor.

Braća se nakratko vidjela

Pojednostavljeno rečeno, četrnaestero osumnjičenika, dakle svi osim Ivice Todorića, do daljnjeg se mogu braniti sa slobode, a tužiteljstvo na ovu odluku suda više nema pravo žalbe. Odvjetnik Čogurić istaknuo je da nije očekivao ništa drugo osim ovakve odluke iz jednostavnog razloga jer DORH u žalbi nije istaknuo nikakve nove argumente zbog kojih bi izvanraspravno vijeće moglo poništiti odluku suca Luburića. Otprilike u isto vrijeme dok je izvanraspravno vijeće donosilo ovu odluku, svoj iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu davao je Ivan Todorić od kojeg sve do tog trenutka nije bilo ni traga ni glasa, a u medijima se tek nagađalo o njegovoj mogućoj lokaciji. Prema neslužbenim informacijama, u Hrvatsku je stigao u nedjelju navečer, taman da se nakratko vidi sa starijim bratom Antom koji je već u ponedjeljak ujutro odletio natrag u London.

– Iznio je kratku obranu i za sada, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta, nije odgovarao na pitanja. Ranije je bio službeno odsutan u Americi i Švicarskoj, a njegove planove za sada ne znam, ali supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće pa vjerujem da će iz tog razloga morati otići iz Hrvatske – potvrdila je njegova odvjetnica Jasna Novak. Većina branjenika četrnaestero osumnjičenika iz afere Agrokor uglavnom je navodila da je ova odluka suda očekivana, a do komentara Čede Prodanovića i/ili Jadranke Sloković koji zastupaju Ivicu Todorića nismo uspjeli doći, odnosno njihovi mobiteli zvonili su “u prazno”.

Nova praksa suda

– Još od 2009. godine postoji praksa spektakularnih medijskih uhićenja i stvaranja afere prije dolaska osumnjičenika k sucu istrage. Riječ je redom o predmetima s velikim brojem stranica koje suci ne stignu proučiti pa onda idu na povjerenje DORH-a koji traži istražni zatvor te ga i određuju. Ova odluka najava je za novu praksu postupanja suda, a bit će i dobra stvar za tužiteljstvo koje se opustilo te su počeli pisati sve traljavije zahtjeve za određivanje pritvora jer su pretpostavljali da će im ionako sve proći. Sad će se morati više potruditi – smatra odvjetnik Anto Nobilo.   

Komentara 1

PU
Pukovnik
22:42 23.10.2017.

Sa srpskom “manekenkom” i hrvatskim novcem spram Švicarskoj ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije