Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA POLITIČKA OPCIJA

Ivan Penava osnivana novu političku stranku - Ivan Penava nezavisna lista

Ivan Penava
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
23.12.2020.
u 12:07

Očekuje se kako će uz Penavu i Mujkić neke od najvažnijih dužnosti obnašati aktualni dožupan Damir Barna kao i Penavin savjetnik za pitanja branitelja Tomislav Josić

U idućih manje od mjesec dana Hrvatska će najvjerojatnije dobiti još jednu političku stranku. Radi se o stranci koja će nositi naziv „Ivan Penava nezavisna lista“ kojoj će gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Ivan Penava biti predsjednik, a zamjenica Ivana Mujkić koja je i zamjenica gradonačelnika Vukovara.

– Istina je da smo 18. prosinca predali zahtjev Ministarstvu pravosuđa i uprave za registracijom političke stranke i oni, prema zakonu, imaju rok od 30 dana da donesu Rješenje o zahtjevu za upis u registar političkih stranaka u RH. Dakle, najkasnije 18. siječnja 2021. godine stranka bi i službeno trebala biti upisana, rekla je Mujkić dodajući kako je i to dio priprema za predstojeće lokalne izbore te da će nakon upisa imati dovoljno vremena za potrebne pripreme.

Osnivačka skupština stranke „Ivan Penava nezavisna lista“ održana je početkom prosinca, a iako nemamo imena osnivača pretpostavlja se kako su na njoj bili nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću Vukovara koji su 20. svibnja ove godine, zajedno s Penavom, napustili HDZ. Očekuje se kako će uz Penavu i Mujkić neke od najvažnijih dužnosti obnašati aktualni dožupan Damir Barna kao i Penavin savjetnik za pitanja branitelja Tomislav Josić.

Kada je riječ o daljoj suradnji s Domovinskim pokretom Miroslava Škore to za sada ostaje otvoreno iako se tu ne očekuju neki veći problemi. Škoro je prilikom nedavnom osnivanja podružnice Domovinskog pokreta za Vukovarsko – srijemsku županiju kazao kako u stranci uskoro očekuju i Penavu. Međutim, Penava i njegovi suradnici neće u Domovinski pokret ali je vrlo vjerojatno kako će se kroz pregovore, nakon upisa stranke u registar, biti postignuta određena vrsta suradnje.  

   

Mujkić je podsjetila kako su od prvoga dana, od kako su napustili HDZ, govorili da su nezavisni vijećnici i da će na taj način nastaviti i djelovati što e sada i potvrdilo. Podsjetila je i kako su i Penava i ona na listi Domovinskog pokreta bili kao nezavisni kandidati. Inače, i poslije izlaska iz HDZ-a Penava je govorio o mogućnosti osnivanja nove političke stranke što se sada i realiziralo. Sedam mjeseci poslije toga učinjeni su i konkretni koraci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije