Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

Penava: U srijedu ćemo imati jednu jedinu službenu kolonu, nećemo dozvoliti podjele!

ivan penava
Foto: Branimir Bradarić
16.11.2015.
u 14:15

Pozivam sve da nam se priključe i da hodamo jedinstveno u koloni bez obzira na to tko se gdje u njoj nalazi, rekao je Penava

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je sve građane koji će u srijedu doći u Vukovar i uključiti se u kolonu sjećanja da se na dostojanstven način obilježi tragedija grada i da sve prođe u najboljem redu. Kolona će i ove godine krenuti iz kruga bolnice, a predvodit će je stjegonoše Hrvatske vojske i djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

– Biti će jedna jedina službena kolona. Toga dana iz Vukovara treba biti odaslana poruka zajedništva. Nećemo dozvoliti podjele. Pozivam sve da nam se priključe i da hodamo jedinstveno u koloni bez obzira na to tko se gdje u njoj nalazi – istaknuo je Penava. Svoj dolazak u srijedu u Vukovar najavile su sve važnije institucije države, a prema riječima Penave za sada nema najava da će se u kolonu sjećanja uključiti i politički predstavnici Srba u Hrvatskoj. Kazao je i kako je primio niz upita za dolazak u Vukovar mnogih nevladinih organizacija i udruga srpskog predznaka iz cijele Hrvatske .

– Raduje me to, a posebno činjenica da se radi o većinom mlađoj populaciji koji ne žele ispaštati zbog grijeha prošlih generacija. Raduje me i jer su Vukovar 1991. godine branili i pripadnici srpske nacionalne manjine – rekao je Penava. Zbog velikog broja ljudi koji se očekuje u srijedu će u Vukovaru vrijediti poseban režim prometa i ulaska u grad. Pripremljeni su i letci koji se dijele u gradovima po cijeloj Hrvatskoj, ali i na ulazu u Vukovar, silascima s autoceste i na graničnim prijelazima. U njima je plan grada, program obilježavanja, a označene su i ceste kojima se kolona kreće i gdje se mogu parkirati autobusi. Uz policiju red u koloni sjećanja održavat će i 193 redara te 20 zaštitara.

>> Na banneru od 210 metara ispisali imena vukovarskih heroja

Komentara 46

Avatar nisamgladan
nisamgladan
14:35 16.11.2015.

Sa-nja oprosti ali moram te pitati kao Vukovarski dragovoljac iz ne tog grada a koji mi je u srcu više nego neznam kkome kako ti to misliš da Blago Zadro i drugi nisu ni ulazili u Hercegovačku i ostale ulice. Po tebi je samo Peđa branio Wukovar. E blago nama od takovih podrumđija

FC
fajter.coric
16:32 16.11.2015.

Na čelo kolone MINISTRICA TAJNICA Jove Raškovića mala Opančić,iza nje Vojvoda Grčić.Velesrbin Pupovac pa Hrvatina dezerter Milanović--itd..

LA
Lavica7
17:05 16.11.2015.

Hvala dragom Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije