Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Papin odlazak

Ivan Pavao II. 1994. godine: Ne postoji umirovljeni papa

papa
BigPictures/PIXSELL
11.02.2013.
u 14:42

Benediktov prethodnik uvijek je odbijao pomisao na povlačenje bez obzira što mu se dogodilo tijekom pontifikata

Papa Benedikt XVI. najavio je svoje povlačenje s položaja krajem veljače, a poljski list Polityka odmah je izvukao izjavu njegova prethodnika Ivana Pavla II. koji je do kraja odbijao povući takav potez, iako je također imao zdravstvenih problema, piše BBC.

– Ne postoji umirovljeni papa – kazao je papa Ivan Pavao II. 1994. godine kada je zbog zdravstvenih problema primljen u bolnicu. Poljski list piše da je Benediktov prethodnik uvijek odbijao pomisao na povlačenje bez obzira što mu se dogodilo tijekom pontifikata.

Papina današnja objava iznenadila je sve u Vatikanu. Najavljuju da će novog papu izabrati do Uskrsa, a Benedikt XVI. povući će se u samostan.

>>Papa Benedikt XVI. povlači se: Odlazim zbog dobrobiti Crkve!

>>Nadbiskup Puljić: Ratzinger je bio veliki Papa

>>Hoće li katolička Crkva dobiti prvog crnog Papu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije