Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
75 10°C
  • riise:

    Kao što se planeti (o)kreću oko Sunca, tako se i naš ekonomski, društveni i politički život okreće oko novca. Zato je ekonomija prepuna konflikata i sukoba interesa, a uloga je politike i političkog sustava da rješava te sukobe, više ili ... prikaži još! manje uspješno. I nije optimalno da sva ta pitanja rješavaju od naroda izabarani političari . Političari imaju vrlo kratki horizont-do sljedećih izbora i njihov je prioritet popularnost i ponovni izbor...Zato trebamo imati i institucije u kojima se ljudima daje mandat i koje su "neovisne" te tako ispunjavaju svoje zadaće puno slobodnije i svrsishodnije...Grozim se ideje da bi primjerice na čelu središnje banke bio izabrani političar...Taj bi vjerojatno (samo da zadrži funkciju) naštampao novaca koliko god to narod želi...Ali jasno je da to ne bi bilo dobro, pogotovo ne za narod, koji bi tako upao u neimaštinu i glad kako je to već viđeno i kod nas i u svijetu...

  • Bunjevac=Hrvat:

    Dijagnoza je točna.Problem je u tome što lijeka nema,tj.riječ je o bolesti na smrt.Zapravo radi se o reprizi komunističke revolucije iz 1945.godine i njezinom biološkom kontinuitetu samo s drugačijim maskama.Komunizam hrvatskog(jugoslavenskog) tipa ima jednu posebnost:on je RADIOAKTIVAN i poluvrijeme raspada ... prikaži još! mu još nitko nije odredio,a genetske malformacije kao i opći mentalno ideološki mortalitat kojega on proizvodi je posvuda oko nas(možda i u nama).

  • bakulušić:

    Napokon! I bilo je krajnje vrijeme da Večernjak prenese misli i zapažanja ovog briljantnog analitičara hrvatske zbilje. Nastavite i obogatite sadržaj Večernjaka.

Još iz rubrike Vijesti

Obilježena obljetnica stradanja u Veleprometu
Stradanja u Veleprometu

'Ove ruže su za sina. Po njega su došli njegovi školski prijatelji i ubili ga'

Vrlika
PREDAO SE POLICIJI

Odbjegli bankar u istražnom zatvoru na Bilicama: Priznao krivnju, novac potrošio na dugove

2
Rijeka: Strana radna snaga na gradilištu
Rad i migracije

Koliko stranih radnika treba Hrvatskoj? 'Počeli su zahtijevati i njemački model'