Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most

Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru

Ivan Lovrinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.12.2015.
u 18:49

Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada, poručio je ekonomist

Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, rekao je saborski zastupnik Mosta, ekonomist Ivan Lovrinović, za N1.

– Deficit treba smanjiti. Najveći problem su kamate na javni dug koje iznose 13 milijardi kuna godišnje – to je rak-rana. Treba poduzimati sve mjere, a fokus će biti na povećanju prihodovne strane proračuna. Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, ali ćemo raditi racionalizaciju u javnom sektoru, a to je vezano za reformu lokalne uprave i samouprave. Uvjereni smo da ćemo tijekom 2016. napraviti poboljšanja vezano za javni dug – rekao je Lovrinović.

Na rashodovnoj strani, rekao je, nemaju što puno rezati.

– Kad su u pitanju plaće, to nećemo rezati, ali kad je riječ o upravi, općine, županije – to samo po sebi govori da će racionalizacija tog segmenta donijeti uštede. Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada. Bit ćemo socijalno osjetljivi – rekao je Lovrinović.

U razgovoru za RTL, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da bude guverner HNB-a, Lovrinović je rekao je da o tome nisu razgovarali.

– Te stvari ostavljamo za sljedeći tjedan – rekao je Lovrinović, a na pitanje hoće li prihvatiti to mjesto ako mu bude ponuđeno rekao je da "Most ni od čega ne bježi".

>> Zastupnik Mosta na Facebooku kritizirao HNB i pravosuđe: Čemu služi Ustavni sud?

>> Zbog sela i obitelji Petrov nije mogao s 'partijom'

Komentara 78

Avatar juricamesko
juricamesko
19:14 30.12.2015.

ne morate rezati plaće u javnom sektoru ali zato treba ukiniti puste centre,agencije i udruge koje ničemu ne služe osim isisavanju novca iz proračuna.ne morate u javnom sektoru smanjiti plaće ali zato možete otpustiti pedesetak tisuća uhljeba koji ništa ne rade a dobiju plaću i putne troškove da bi se pojavili i odjavili na radnom mjestu.samo na tome uštedjeli bi nekoliko milijardi kuna godišnje.ukiniti davanja svim građanskim i nevladinim udrugama i medijima osim onih koje se bave socijalnim i zdravstvenim problemima građana.i tu ćete uštedjeti nekoliko milijardi kuna.o ima prostora na rashodovnoj strani proračuna dovoljno za platiti barem pola kamata koje iduću godinu dospjevaju na naplatu.

AR
aristip
19:19 30.12.2015.

Pa onda je i Zoran Milanović mogao ostati !! Bez rezanja plaća u javnom sektoru od 10% ili ukidanja naknade za prijevoz i staž i dalje ćemo se morati zaduživati i povećavati vanjski dug. Naravno ni ovo samo neće biti dovoljno nego bi i najveće mirovine trebalo ograničiti na 9 tisuća kuna, ukinuti ured bivšeg predsjednika, ukinuti masu agencija, ureda... uvesti zabranu novih zapošljavanja u javnom sektoru ili dopustiti zapošljavanje po principu "3 otišla 1 došao". Sve ostalo je nastavak dužničke agonije koja traje već godinama.

ST
strpljenspasen
19:07 30.12.2015.

morate. rezati ili place ili otpustati ljude ..90 %bdpa kako ne kuzite ..plati sadz ili plati duplo kasnije ..boze dragi kak ne luzite vise alarm vam zboni s vi se ponasate kao sve uredu !!!neshvatljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije