Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć

Italija: U krizi smo zbog koronavirusa, ali Zagrebu moramo pomoći

pomoć
Civilna zaštita
24.03.2020.
u 06:51

Iz regije Furlanija-Julijska krajina stiže 30 šatora, a dolaze i vojnici, pripadnici civilne zaštite te vatrogasac koji zna hrvatski

Italija je sinoć poslala pomoć Hrvatskoj koja je, nakon snažnog nedjeljnog potresa, aktivirala Mehanizam EU za civilnu zaštitu. Iz regije Furlanija-Julijska krajina put Zagreba poslano je 30 šatora u koje se može smjestiti 250 kreveta.

– Usred smo zdravstvene krize i proživljavamo teške trenutke zbog epidemije novog koronavirusa, ali to ne znači da ne možemo pružiti ruku onima kojima je pomoć potrebna. I sami znamo koliko nam je bila važna tehnička i logistička potpora u trenucima krize i spremni smo odraditi svoj dio – kazao je jučer, između ostalog, zamjenik guvernera zadužen za civilnu zaštitu Riccardo Riccardi.

On je još u nedjelju ujutro kontaktirao hrvatske lokalne vlasti kako bi ponudio pomoć.

Opremu dovozi pet vojnih i jedno vozilo civilne zaštite. Uz pripadnike vojske, na put je krenuo i vatrogasac iz Trsta koji govori hrvatski i dužnosnik iz Palmanove koji zna engleski, objavljeno je jučer.

Video – Plenković obišao zagrebačke četvrti pogođene potresom

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar Slavonija87
Slavonija87
07:35 24.03.2020.

Grazie Italia. Treba cijeniti prijateljski napor.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:28 24.03.2020.

Furlanija-Julijska Krajina je regija najbliža Hrvatskoj i regija u sjevernoj Italiji s najmanje zaraženih. Potres magnitude 5,6 ubio je 1976. godine 939 ljudi, a oko 100.000 ostalo bez kuća upravo u regiji Furlanija-Julijska krajina. Nakon potresa u toj regiji kojii se osjetio u Zagrebu kroz barem minutu ili više jakog ljuljanja cijelog Zagreba otišla je naša pomoć u Italiju.Ovo je lijepa i kršćanska gesta naših talijanskih prijatelja i dobrodošlih gostiju. Velika hvala bliskoj talijanskoj naciji čija kultura je značajno utjecala na hrvatsku kulturu.

SA
samoborka
07:36 24.03.2020.

Hvala Talijani!! Na žalost, pojedini komentari dokazuju da su karakteri i kultura dijela Hrvata daleko pogubniji od virusa i potresa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije