Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška susjeda

Italija ratificirala sporazum o ulasku Hrvatske u EU

napolitano i josipović
Goran Stanzl/PIXSELL
15.02.2012.
u 18:12

Hrvatska je ujedinila sve talijanske stranke. Sve su glasovale za ulazak Hrvatske u EU

Italija je prva velika zemlja Europske unije koja je ratificirala ulazak Hrvatske u EU. Zastupnički dom talijanskog Parlamenta danas je sa 483 glasova "za" , dva protiv i 30 suzdržanih ratificirao sporazum između 27 zemalja EU i Hrvatske o njezinu ulasku u Uniju koji je potpisan 9. prosinca 2011. u Bruxellesu.

Sporazum o ulasku Hrvatske u EU sada se seli u Senat i nakon što i tu bude ratificiran, sporazum treba potpisati talijanski predsjednik Giorgio Napolitano. Predsjednik Zastupničkog doma Gianfranco Fini čestitao je hrvatskom veleposlaniku Tomislavu Vidoševiću, koji je prisustvovao sjednici donjeg doma, na ulasku Hrvatske u EU. Italija će u razdoblju od 2013. do 2014. financijski pripomoći Hrvatskoj u prilagođavanju europskim normama.

Također će pomoći u primjeni europskih normi u ribolovstvu, a posebno u zaštiti i povećanju ribljeg fonda u Jadranu.

Komentara 14

BK
B Kosa
18:48 15.02.2012.

Hvala Italianima dobra vijest da se i druge zemlje ugledaju Italijani su izdali knjigu Fojbe Jame di su komunisti bacali njihov narod Pitali Mesica sta on misli On odgovorijo Ako su bacali nisu svi bili nevini po partizanski Italijani su bili uvrijedeni . Umjesto da kaze to nije radio hrvatski narod ti isti su pobili i hrvatski narod

PI
pistaljka
18:56 15.02.2012.

Ako pitate Luciferijane da li je lijepo u paklu, reći će vam da je tamo rajski lijepo; a kada stignete u nj, pitanja će biti suvišna.

SP
spartak
18:36 15.02.2012.

Pa bile bi blesave da ne glasuju za! Dobili na tanjuru ono što su uzalud pokušavali ratovima: cijeli Jadran, obalu i još će sad godinama potraživati nebrojene tisuće inekretnina, od doba od cara Dioklecijana pa do kraja 2. svj. rata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije