Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Italija: Mafijašima zaplijenili imovinu vrijednu 120 milijuna eura

mafia
Reuters
25.11.2009.
u 11:55

Napuljska specijalna policija zaplijenila je imovinu obiteljima Belforte, Bidognetti i Zagaria u operaciji nazvanoj "Faraone". Zapljena imovine je jedna od najučinkovitijih oblika borbe protiv organiziranog kriminala.

RIM - Imovina vrijedna 120 milijuna eura, od kojih dva milijuna u "kešu", zaplijenjena je danas klanu Casalesi, napuljske kriminalne organizacije Camorra.

Napuljska specijalna policija zaplijenila je imovinu obiteljima Belforte, Bidognetti i Zagaria u operaciji nazvanoj "Faraone". Imovina je zaplijenjena i osobama bliskima mafijaškom klanu koje su "posuđivale" svoja imena za pranje novca. Mafijaški klan preko nekih poduzetnika u Caserti i okolici "pere" novac koji je zaradio na kriminalni način, odnosno krijumčarenjem droge i iznuđivanjem, pa ga "peru" ulaganjem preko poduzetnika u druge poslove, prije svega u građevinarstvo.

Jednom od takvih poduzetnika, Salvatoreu Partaglioneu, koji je "prao" novac za račun klana Belforte, zaplijenjena je na Sardiniji vila od 2000 četvornih metara koja je bila u gradnji u mjestu Porto San Paolo. Vila je zaplijenjena i Luigiju Tamburrinu koji je blizak šefu mafijaškog klana na čijem je čelu Francesco Bidognetti koji je, inače, u zatvoru.

Uz ostalo, zaplijenjeno je 39 stanova, 17 tvrtki, 43 garaže, 52 bankarska računa, vila od 5000 četvornih metara s parkom i bazenima, automobili, među kojima i Ferrari, i drugo. Zapljena imovine je jedna od najučinkovitijih oblika borbe protiv organiziranog kriminala.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
malicki
12:21 25.11.2009.

jedva čekam da kod nas počne...

RE
respeckt51
12:40 25.11.2009.

malicki, bude ako dodje Tudjman na vlast. Jedini je skroman i on se mogao obogatiti, ali nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije