Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za dva mjeseca

Italija izlazi na izvanredne izbore: Vodi stranka Braća Italije koja korijene vuče od skupina povezanih s Mussolinijem

05.08.2022.
u 17:40

Tri desne stranke, koje u ovom trenutku dobro surađuju isključivo zato što se spremaju preuzeti vlast, zajedno imaju gotovo 50% podrške. Najpopularnija je stranka Braća Italije, koju usput rečeno vodi sestra, odnosno žena, Giorgia Meloni, koja u anketama dobiva podršku od 24%. Tu se stranku najčešće opisuje kao krajnje desnu, odnosno postfašističku, čime se misli da je nastala od grupacija koje korijene vuku još od vladavine Benita Mussolinija.

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
20:18 05.08.2022.

Kada Italija bude posezala za Istrom jedina zemlja na svijetu koja to može spriječiti je Rusija. Njemačka, Amerika, Britanija, svi će reći da više vole Italiju nego neku tamo neželjenu balkansku državicu. Tako da bi kratkovidna politika briselskih slugu mogla Hrvatsku opasno ugroziti ako dođe do raspada EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?