Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispred recepcije

U Italiji ukrali hrvatski bus dok su svi spavali: 'Vozač je bio u šoku'

Darojković autobusi
Foto: darojkovic.hr
1/2
22.02.2018.
u 13:18

'Pa nije to kutija šibica, to je ogromna mrcina koja ne može tek tako nestati, ali je, eto, nestao', ispričao je direktor tvrtke Nikola Darojković

Hrvatski autobus marke Mercedes prijevozničke kompanije Darojković ukraden je u noći sa subote na nedjelju u turističkom naselju Noventa di Piave, kod Venecije, javlja 24sata

Autobus star tek tri i pol godine vrijedan oko 200 tisuća eura bio je na parkiralištu ispred same recepcije hotela 'Base to Work', a direktor kompanije ispričao je kako je vozač bio šokiran kada je vidio da autobusu nema ni traga. 

'Nevjerojatno je to što se dogodilo u Italiji. Ne znam kojim riječima opisati ono što mi je prošlo kroz glavu kada sam doznao da je autobus netragom nestao. Pa nije to kutija šibica, to je ogromna mrcina koja ne može tek tako nestati, ali je, eto, nestao', ispričao je direktor tvrtke Nikola Darojković za 24sata

Turističko putovanje krenulo je iz Zagreba, a završilo u Veneciji gdje se išlo u razgledavanje. Na kraju dana vozač je parkirao autobus pred recepcijom, a putnici su otišli na spavanje. 

'Kad se vozač ujutro probudio, nešto prije osam sati, krenuo je prema autobusu kako bi u njega stavio svoje stvari i kako bi se pripremio za putovanje koje su trebali nastaviti. Kada je vozač izašao ispred hotela, primijetio je da nema autobusa. Sav u panici, šoku i nevjerici, otrčao je na recepciju kako bi sve prijavio nadležnim institucijama. Nakon toga je pozvana policija koja je napravila očevid', dodao je Darojković. 

Rekao je i da hotel ima samo jednu nadzornu kameru, ali unutar hotela, te da mu je policija poručila da rade na slučaju. 

Srećom, drugi kompanijin autobus se tog jutra nalazio u Milanu koji je prevezao putnike dok im nije stigao novi autobus iz Zagreba pa je razgledavanje nastavljeno. Neki putnici su ostali bez majica, jakni nekih sitnijih stvari, no prema Darojkovićevim riječima nitko se nije žalio. Rekao je i kako sumnja da se radi o organiziranoj skupini koja nakon krađe preprodaje autobuse na Bliski istok i zemlje poput Rumunjske i Ukrajine. 

Komentara 5

WE
westsouth
15:50 22.02.2018.

pa jel nema GPS pracenje?

MO
mojadezela
16:18 22.02.2018.

Ako je Mercedes, zašto slika Setre?

AL
alphazulu99
16:33 22.02.2018.

Italija je ocito gora od balkanskih drzava. Kradja autobusa ne ide bez suradnje sa policijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije