Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jače kontrole

Italija dovodi vojnike na granice prema Sloveniji i Austriji

17.10.2015. Botovo, Nakon sto su u Madjarsku usli poslijednji migranti s 93. izvanrednog vlaka iz Tovarnika, madjarski vojnici zicanom ogradom zatvorili su zelenu granicu s RH Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
11.12.2015.
u 12:52

O tome i o stanju u pograničnom području u petak će u Trstu s ministrom unutarnjih poslova Angelinom Anfanom razgovarati ravnateljica tršćanske policijske prefekture Francesca Adelaide Garufi

Italija će idući tjedan pojačati kontrolu putnika na granici sa Slovenijom i Austrijom, te rasporediti oko 90 vojnika uz nekadašnje granične prijelaze na području Trsta, Udina i Gorizije, piše tršćanski list "Primorski dnevnik" koji u tom gradu izlazi na slovenskom jeziku

O tome i o stanju u pograničnom području u petak će u Trstu s ministrom unutarnjih poslova Angelinom Anfanom razgovarati ravnateljica tršćanske policijske prefekture Francesca Adelaide Garufi.

Mjera kojom će se sustavno kontrolirati ulazak državljana izvan schengenskog prostora u Italiju, ali provoditi i povremene kontrole onih koji su državljani članica Schengena, donesena je zbog sigurnosnih razloga iako nisu zabilježene konkretne terorističke prijetnje, te zbog ilegalnih migracijskih tokova.

Garufi je najavila da će vojnici u suradnji s policijom nadzirati pogranični pojas i luke, ali da neće biti uspostavljena ponovna kontrola dokumenata na nekadašnjim graničnim prijelazima s Austrijom i Slovenijom koje su kao i Italija u Schengenu, piše list.

>>Brži, ali opasniji put: EU se pribojava otvaranje morske rute Albanija-Italija

>>Vijeće EU strože kontrole za građane EU

Komentara 11

Avatar kravata
kravata
20:48 13.12.2015.

Mora da susjedi znaju sto mi ne znamo.

LO
lojtra1
10:51 13.12.2015.

Za krepat od smijeha. Ako se već ne može postaviti mreža na Bugarsko-Grčkoj granici prema Turskoj (a nejasno je zašto se ne bi moglo) onda ove unutarnje ograde nemaju nikakvog smisla. Možda bi za exyu države bilo najbolje, najisplativije i najučinkovitije ograditi Makedoniju i djelomično Bugarsku te gomilati izbjeglice u onim zemljama kojima uopće nije stalo da ih zaustave. Ovakvo kokošje ponašanje EU je neshvatljivo!

Avatar Pavel ic
Pavel ic
15:06 11.12.2015.

zica.sto se ceka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije