Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA

Italija: Berlusconijev brat osuđen na dvije godine zatvora

silvio berlusconi
Reuters
13.01.2010.
u 11:19

Paolo Berlusconi, brat talijanskog premijera Silvija Berlusconija, osuđen je zbog izdavanja lažnih računa na četiri mjeseca zatvora, a ta se kazna dodaje onoj prijašnjoj od godine dana i devet mjeseci kada je osuđen za korupciju i krivična djela u upravljanju tvrtkom Cerro, pogonom za uništavanje smeća.

Paolo Berlusconi, brat premijera Silvija Berlusconija, osuđen je na talijanskom Vrhovnom sudu na konačnu kaznu od četiri mjeseca zatvora zbog izdavanja lažnih računa u razdoblju od 1993. do 1995. poduzeća Simec, koje je upravljalo odlagalištem otpada Cerro Maggiore pokraj Milana. Ova četveromjesečna zatvorska kazna dodaje se kazni od godine dana i devet mjeseci zatvora na koju se Paolo Berlusconi dogovorio s tužiteljstvom u srpnju 2002. kada je bio optužen za korupciju i krivična djela u upravljanju tvrtkom Cerro, pogonom za uništavanje smeća.

Zbrojene dvije kazne znače da bi Paolo Berlusconi trebao odležati u zatvoru dvije godine i mjesec dana. Za kazne do dvije godine zatvora moguće je ostati uvjetno na slobodi. No, Paolo Berlusconi ipak neće ići u zatvor, jer za krivična djela koja je počinio postoji zakon o oprostu.

Paolo Berlusconi je bio osuđen na prvostupanjskom sudu, ali drugostupanjski sud u Milanu u listopadu 2005. obznanio je kako je krivično djelo palo u zastaru.

Milanska tužiteljica Laura Bertolè Viale žalila se Vrhovnom sudu zato što je držala kako krivično djelo ne može pasti u zastaru jer je bilo nastavak krivičnih djela koje je već počinio Paolo Berlusconi. Vrhovni sud prihvatio je žalbu i sudski postupak protiv Paola Berlusconija je ponovljen.

Kao suvlasnik tvrtke Simec, Paolo Berlusconi je suodgovoran za izdavanje lažnih računa u iznosu od pet milijardi tadašnjih lira. Istraga je bila pokrenuta 1999. slijedom istrage o prevelikoj zaradi tvrtke za uništavanje otpada Cerro, koja je od 1991. do 1996. bila jedina tvrtka za uništavanje smeća u Milanu.

Ključne riječi

Komentara 1

SC
shq_controI
23:30 13.01.2010.

Italija: Berlusconijeva ujna ima hemeroide...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije