Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLATFORMA ZA CIJEPLJENJE

IT tvrtka o CijepiSe: Ministarstvu smo nudili 10 puta jeftinije rješenje, nisu nam se javili

Zagreb: Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
28.04.2021.
u 21:03

Slali su mailove, htjeli su se javiti na natječaj - ali odgovor nikad nisu dobili

Dok pad milijunske platforme Cijepise odgovorni pokušavaju umanjiti, RTL doznaje da bi problem mogao biti još i veći. Naime, iz splitske IT tvrtke otkrili su da su pokušali Ministarstvu ponuditi svoje 10 puta jeftinije rješenje.

Slali su mailove, htjeli su se javiti na natječaj - ali odgovor nikad nisu dobili

''S obzirom da radimo za sjevernoameričko tržite poprilično razočaravajuće da jedna firma ne može napraviti nešto dobro za nas. Po meni je ovo mogla napraviti svaka IT firma, ovo su mogli napraviti i studenti, po meni razočaravjuć'', rekao je Petar Vukašinović, direktor IT tvrtke iz Splita.

Zbog problema s cijepljenjem i platformom, hitan sastanak s ministrom tražili su liječnici. Nude i sami pomoć jer na dan kažu treba cijepiti više od 20 000 ljudi.

''Danas smo dobili uvjeravanja da će platforma potpuno profukcionirati i sve sastavnice informatičke tako da vjerujem da su ta uvjeravanja točna i da ćemo svjedočiti tome'', rekao je Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a Marija Bubaš tvrdi - platforma je spremna.

"Manje poteškoće koje su postojale su otklonjene, ona se testirala svih ovih dana u kontinuitetu i ona je u potpunosti funkcionalna i spremna u provedbi treće faze cijepljenja'', rekla je.

Komentara 31

TO
torente
21:14 28.04.2021.

Iz aviona se vidi da je posao s tom tvrtkom za cvijeće namješten. Jedino anemiji prolazi i ovo ispod radara. Rukama i nogama već 6 god brani korupciju.

Avatar Asterix
Asterix
22:01 28.04.2021.

Kada je kuća izgrađena bez armature jedino ispravno rješenje je srušiti je i izgraditi je iz početka. Od krpanja nema ništa. Osoba s mrvom obraza bi odstupila s ministarske pozicije istog trenutka radi ove blamaže.

Avatar marela
marela
21:35 28.04.2021.

Pa kad posao mora dobiti prijatelj sa tek osnovanom tvrtkom....dokle vise????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije