Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malverzacije

Istražuje se i je li azil nezakonito prodavao pse

Pas u azilu
Foto: Ilustracija/Damir Spehar/PIXSELL
19.01.2015.
u 06:30

Azil Ottova kućica financiran je sredstvima Grada Koprivnice, a postoje indicije da je bilo nepravilnosti

Istraga o Ottovoj kućici, koprivničkome azilu za napuštene pse trebala bi rasvijetliti ne samo sumnju u katastrofalne uvjete u kojima su držani psi, na što je lani upozorila udruga za životinje Argus, nego i sumnje da su pojedini psi iz azila nezakonito prodavani udomiteljima u Njemačku.

Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, potvrdio je prošli tjedan kako su u istragu uključena i strana pravosudna tijela. Za dovršetak “domaćeg” kraka istrage čeka se nalaz revizije, kojom se trebalo utvrditi je li Veterinarska stanica Koprivnica, kojoj Grad plaća zbrinjavanje pasa lutalica, počinila kakve malverzacije. Kako doznajemo, u ovome trenutku postoje indicije da je bilo nepravilnosti i da je gradski proračun oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna. Navodno se radi o uvećanju troškova uz lažiranje dokumentacije.

S druge strane, istražitelji bi, uz pomoć kolega iz Njemačke, trebali ustanoviti je li točno da su se psi iz Ottove kućice posredstvom udruge Argus i njihovih partnera iz Njemačke prodavali tamošnjim udomiteljima po cijeni od nekoliko stotina eura po psu. Lani su u azilu bila zbrinuta 222 psa s područja Koprivnice, a godišnji ugovor između Grada i Veterinarske stanice iznosi 420.000 kuna, u što je, osim azila, uključeno i mikročipiranje pasa te zbrinjavanje lešina.

>> Koprivnički psi ‘pronašli’ put do njemačkih domova

Komentara 3

DU
Deleted user
08:41 19.01.2015.

Ljubitelji životinja nabave slatke male štence za koje misle da nikada neće odrasti. Kada pas odraste postaje problem, s njim na ulicu, a mi svi plaćamo njihov trenutni užitak. Ako može ovrha na telefon, struju, vodu, neka ide ovrha i na uzdržavanje napuštene životinje.

SB
Sinisa_Bosanac
13:30 20.01.2015.

Koga ovdje stiti gradska uprava?

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
10:40 23.01.2015.

Pociniteljima minimalno 10 godina zatvora i oduzimanje imovine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije