Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE POBIJEDITI?

Istraživanje: U Osijeku Bubalo vodi ispred Vrkića

nova tv,istraživanje (1)
Foto: Nova TV
1/12
10.05.2013.
u 20:14

Bubalo bi danas osvojio glasove 33,9 posto birača, a Ivica Vrkić njih 27,1 posto

Sadašnji gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) vodi u utrci za Osijek, no iza leđa mu je Ivica Vrkić, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU, pokazalo je istraživanje Dnevnika Nove TV o lokalnim izborima provedeno na 804 birača iz Osijeka. Bubalo bi danas osvojio glasove 33,9 posto birača, a Vrkić njih 27,1 posto.

Anto Đapić ima u ovom trenutku potporu njih 11,1 posto. Dražen Vidović (HDZ) ima potporu 8,6 posto birača, Jaroslav Pecnik 6,3, Miroslav Šimić 3,7, a Daria Paloš njih 3 posto. Zlata Halušek, kandidat BUZ-a i HSS-a ima potporu od 1,1 posto, a neodlučnih je 5 posto.

Bubalo bi u slučaju visoke izlaznosti osvojio 35,7 posto birača, a Vrkić njih 28,6. U slučaju niske izlaznosti Bubalo osvaja 37,7 posto, a Vrkić njih 29,6 posto. U najboljem scenariju za Vrkića, on bi osvojio 30,4 posto, a isti postotak imao bi i Krešimir Bubalo. U najboljem scenariju za Bubala, u prvom krugu osvaja 39,7 posto glasova, a Vrkić 23,8 posto.

Bubalo u drugom krugu izbora osvaja 47,6 posto, a Vrkić njih 44,2 posto. Neodlučnih je 4,5 posto, a na birališta neće izaći njih 3,7 posto.

HDSSB i Zeleni Hrvatske sa svojom bi listom, da su danas izbori, u gradskom vijeću osvojili 31,3 posto. SDP, HNS i HSU osvajaju 14,7 posto birača. Lista HDZ-a i HSP-a Ante Starčević ima 12,1, a laburisti 11,8 posto, dok Đapićeva lista ima 9,4 posto. Ostale liste bore se za izborni prag.

Istraživanje je pokazalo da Osijek nije zadovoljan s protekle četiri godine Bubalove vladavine – 46,1 misli da je stanje gore, 29,4 misli da je isto, a 22,1 Osječana misli da je bolje.

>> Istraživanje: Obersnel i SDP sigurno osvajaju Rijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije