Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski branitelji podržali saborsku oporbu:

'Istražite tko je odgovoran za nestručno izvedenu obnovu kuća na Banovini!'

Prazna Petrinja: Potres razrušio centar grada
Foto: Robert Anic/Pixsell
1/3
21.01.2021.
u 13:27

Ističu kako im je drago da su se u pomoć nastradalima od potresa na Banovini između ostalih građana svesrdno uključili i hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske, pa čak i oni s Banovine kojima su njihovi susjedi rušili ili naređivali rušenje njihovih kuća

Koordinacija udruga ratnih postrojbi Splitsko-dalmatinske županije, Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita i Stradalničke udruge iz Domovinskog rata pozdravljaju inicijativu saborske oporbe, kako lijeve tako i desne, raznih građanskih aktivista, medija i novinara da se formira saborsko istražno povjerenstvo koje će istražiti tko je odgovoran za nestručno izvedenu obnovu objekata porušenih i oštećenih tijekom velikosrpske agresije na suverenu državu Hrvatsku na području Banovine.

- Ne prihvaćamo argumente vladajućih da je nastupila zastara i da je praktički nemoguće nakon toliko godina sankcionirati odgovorne. Za nas je to nedvosmisleno ratno profiterstvo za kojega nema zastare - poručili su.

Isto tako, od vladajućih traže da se formira drugo istražno povjerenstvo koje će istražiti tko je za vrijeme velikosrpske agresije porušio sve te objekte i tko je za to odgovoran. - Ako nema zastare za ratno profiterstvo, onda pogotovo ne smije biti zastare za ratne zločine, kako nad ljudima, tako i nad njihovim materijalnim dobrima - poručili su.

Ističu kako im je drago da su se u pomoć nastradalima od potresa na Banovini između ostalih građana svesrdno uključili i hrvatski branitelji iz cijele Hrvatske, pa čak i oni sa Banovine kojima su njihovi susjedi rušili ili naređivali rušenje njihovih kuća.

- Mi Hrvati u ovoj nesreći pomažemo svim unesrećenima ne gledajući pri tome tko je koje nacionalnosti i vjeroispovijesti, za razliku od domaćih i uvoznih četnika koji su točno birali čije će se kuće rušiti. I da ironija bude veća, vidimo da se danas obnavljaju kuće pojedincima koji su izravno bili uključeni u velikosrpsku agresiju i zbog kojih su mnogi Hrvati ostali beskućnici za vrijeme domovinskog rata – poručio je uz suglasnost i u ime koordinacije predsjednik HČZ-a Grada Splita Zoran Buzdovačić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
15:10 21.01.2021.

U svakom slučaju izvođač radova !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije