Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u Njemačkoj

Srbina koji je uhićen zbog otmice sina milijardera odalo jedno slovo

Njemačka policija u lovu na Dakića
Foto: DPA/PIXSELL
19.03.2018.
u 17:17

Naime, odlučujući trag za identifikaciju, a zatim i uhićenje osumnjičenog Nedžada A., otmičara milijarderova sina, dala je jedna žena koja je prepoznala glas otmičara

Sandžaklija Nedžad A. (48), koji je prije nekoliko dana uhićen u Njemačkoj zbog sumnje kako je prije tri godine oteo Markusa Würtha, sina bogatog industrijalca Reinholda Würtha, nije prvi otmičar s ovih prostora kojega je odao govor, a prije njega zbog nemogućnosti pravilno izgovoriti “r” “pao” je Zaječarac Nikola Jovanović za kojim se sad traga zbog ubojstva, piše Vecernji.ba.

Naime, odlučujući trag za identifikaciju, a zatim i uhićenje osumnjičenog Nedžada A., otmičara milijarderova sina, dala je jedna žena koja je prepoznala glas otmičara. - Ona je u siječnju 2018. godine, skoro dvije i pol godine poslije otmice, obavijestila policiju - priopćio je na konferenciji za tisak glasnogovornik tužitelja Thomas Hauburger. Sin milijardera Würtha (82) u vrijeme otmice imao je 50 godina, a otet je 17. lipnja 2015. nedaleko od Frankfurta. Jedan dan kasnije oslobođen je - otmičar ga je vezao za stablo i pobjegao. Jedini trag istražitelja bio je telefonski poziv otmičara. Tužitelj Thomas Hauburger rekao je tada: “Otmičar govori jasnim dijalektom”. Prema analizi glasa. radilo se o muškarcu između 40 i 52 godine, za kojeg je policija pretpostavila da dolazi s područja Srbije i Crne Gore te da je vjerojatno došao u Njemačku prije 2001. godine.

Specijalna policija je u srijedu ujutro ušla u višekatnicu u Offenbachu gdje je uhitila Nedžada A. (48). Od tada je u zatvoru Gisen, a o optužbama je šutio. Na isti način, vještačenjem glasa, identificiran je, a zatim i uhićen Zaječarac Nikola Jovanović (55), zvani Ćela i Kopilan, poslije otmice mlade Boranke. Prije deset godina uhićen je poslije otmice djevojke, a policiji je u istrazi pomogla njegova govorna mana, točnije to što ne zna izgovoriti slovo “r”. Jovanović je zbog otmice mlade Boranke osuđen na osam godina zatvora. Iz zatvora je izašao 2015. godine i, prema operativnim saznanjima srpske policije, nastavio je s kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoljetnosti. Za njim je nedavno crnogorska policija raspisala tjeralicu zbog sumnje kako je 18. srpnja prošle godine na ljeto ubio Baranina Igora Mitrovića, i to naočigled njegove djece. Motiv likvidacije, kako je neslužbeno priopćeno, leži u razračunavanjima zbog ilegalnih poslova vezanih uz trgovinu narkoticima.



 

Komentara 41

DU
Deleted user
18:32 19.03.2018.

rubinet, tri komentara o Srbima ahaha da li je to zavisnost... opsesija, mozda

Avatar Roy Bean
Roy Bean
21:01 19.03.2018.

Glupog li naslova - srbin, pa nije Srbin nego musliman, sandžaklija. jedino što vjerovatno ima srpsku putovnicu. Gdje je ovaj "novinar" učio "zanat" u izražavanju.

Avatar rubinet
rubinet
19:46 19.03.2018.

naslov je pogrešan:".... odalo jedno slovo"..gospodo..nije ga odalo slovo nego glas .. i to glas "r"..on nije pisao nego govorio..izdao ga je suglasnik "r"...prednjojezični,nadzubni i treperavi R

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije