Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt

Istra će osnovati savjet za turizam

turizam
Vesna Brnabić
28.02.2011.
u 16:06

Istra je dostigla zavidnu razinu prepoznatljivosti, a poglavito medijske uvaženosti

Danas je u Poreču održana je 6. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije. Turističko vijeće, koje čine župan Ivan Jakovčić, direktori svih velikih hotelskih kompanija te predstavnici gospodarske i obrtničke komore, raspravljali su o konstituiranju fonda za turizam, načinu raspodjele novca te o ključnim projektima koji bi trebali biti novi motiv dolaska turista.

Naime, riječ je o oko 300 milijuna kuna koji bi se prikupljali na računu Ministarstva turizma i koji će se raspodijeliti za razvoj turizma na području Hrvatske. Procjenjuje se da će Istra u taj fond davati oko 50 posto sredstava u odnosu na ostatak Hrvatske. Članovi vijeća dogovorili su se da će zajedničkim nastupom javnog i gospodarskog sektora lobirati da se najmanje 80 posto novca vrati u Istru. Župan Jakovčić predložio je da se za Istru osnuje tzv. savjet za turizam koji će davati strateške smjernice za korištenje sredstava iz fonda za turizam. Predložio je da se prioritet daje projektima koji imaju za cilj stvaranje novih motiva za dolazak turista kao što su sakralni turizam, sportski turizam, kongresni turizam, antiage turizam i ostalo.

Istra je dostigla zavidnu razinu prepoznatljivosti, a poglavito medijske uvaženosti, što je za turizam današnjice izuzetno važno. Tome u prilog ide činjenica da je upravo krajem prošle godine Istra dobila mnoga ugledna priznanja i nagrade, što je svakako najbolja pozivnica za sve one koji razmišljaju o odabiru destinacije za ljetovanje. Primjerice, ADAC Istru opisuje kao najtraženije regionalno odredište za njemačke automobiliste, Lonely planet svrstava je na drugo mjesto kao najbolje odredište, a Diners Club je uvrštava u najljepše europske turističke regije.

Komentara 1

KU
kumpare
11:50 01.03.2011.

Lipi moji Istrijani, dajte već jedmom maknut tog prča, zar ne vidite da vas već dvadeset godina vuče za nos...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije