Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJE Veliki se trgovci ne boje krize, priprema se gradnja novih šoping centara: City Centra One, Super Konzuma i Plodina

Istočni dio Splita postat će trgovačka meka

08.05.2009.
u 16:14

Super Konzum, Centar City One i Plodine gradit će se u istočnome dijelu Splita.

Na zadnjoj sjednici Poglavarstvo je odobrilo Todorićev veliki centar na Sirobuji, a ostala dva su zeleno svjetlo od Grada dobila u travnju prošle godine.

1800 radnika
Centar City One najdalje je odmaknuo, pri samom je početku radova. Na predjelu Brnik uz Vukovarsku ulicu obavljaju se pak pripremne radnje.

Paško Rajčić, odnosno Antonio trade, na zemljištu površine 180.000 četvornih metara gradit će trgovački centar vrijedan 150 milijuna eura, koji će, prema najavama, zapošljavati oko 1800 radnika.

Uredit će se 2718 parkirališnih mjesta, od kojih je njih 136 predviđeno za invalide.

Riječki trgovački lanac Plodine na 10.880 četvornih metara tlocrtne površine sagradit će nadzemni objekt površine 9200 četvornih metara, iako je prostornim planovima odobrena gradnja objekta veličine 17.500 kvadrata. Ujedno, osigurat će se i 159 parkirališnih mjesta.

Prostor na kojemu će se graditi zgrada omeđen je trima prometnicama. Sada je to napuštena poljoprivredna površina, terasasto položena prema jugu, obrasla makijom i niskim raslinjem. Poslovna zgrada u kojoj će prevladavati trgovački sadržaji imat će podrum, prizemlje i kat. Na dvjema etažama bit će skladišta i garaže. U prizemlju će biti prodajni centar sa samoposluživanjem, mesnicom, pekarnicom, kafićima, uredima i svim ostalim potrebnim popratnim sadržajima.

Todorić će Super Konzum graditi na Sirobuji. Trgovački centar prostirat će se na 9195 četvornih metara, od čega su 4593 namijenjena prodavaonici Super Konzuma, a na 1703 četvorna metra bit će uslužno-servisni poslovni prostori.

Riječ je o građevinskoj čestici površine oko 29.200 četvornih metara, što omogućuje gradnju 394 parkirališna mjesta na otvorenome. Osiguran je kolni pristup, za što je već izdana lokacijska dozvola.

Još Ministarstvo
Poglavarstvo je svoj pozitivan stav uputilo mjerodavnome ministarstvu radi izdavanja lokacijske dozvole za gradnju trgovačkoga centra na Sirobuji.

Sve te investicije zajedno, prema mišljenju splitskih vlasti, ovaj, sada još periferni dio grada, učinit će atraktivnijim. Dobit će i druge važne sadržaje, poput škole, a investicije koje se pripremaju značit će i bolje ceste.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije