Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup u HAZU
Povratak na članak

Istina nije bila zadaća Haaškog suda i bavio se više poviješću nego pravom

Što su ministri pravosuđa radili od 2000. kad je u predmetu Blaškić utvrđena međunarodna upletenost Hrvatske u ratne sukobe

Komentari 18

BA
bakulušić
00:17 25.02.2018.

Pravde na ovome svijetu nema a pravo je uvijek bilo instrument onih koji su imali moć i novac, Haški sud je otišao korak dalje, zanemarujući pravo i pravne znanosti. Ovo je bila demonstracija moći i uvođenja u praksu nečeg što možemo nazvati - kaubojskim pravom. Zapravo je to najveći udarac pravu i pravnoj znanosti a ni povijest se neće oporaviti od "istine" nametnute silom. Trebat će vremena da se ta blamaža zaboravi ako se uopće mogne zaboraviti.

VL
DI
Direkt
00:03 25.02.2018.

Odakle su ovi ispali??? Citat: ,,Golem i neoprostiv propust Haaškoga suda je što nije sudio za zločin agresije...,, Pa oni su upravo sudili i presudili za agresiju! I to Hr. Pa gdje ovi žive? Da su osudili srbiju za agresiju to bi istakli kao pozitivno. Kakvi matori licemjeri.

VL
DU
Deleted user
23:34 24.02.2018.

Opa HAZU polako...sanjajte zimski san nije još proljeće stiglo ne budite se.

VL
NO
nogogaz
00:18 25.02.2018.

A naš svetac Praljak nesme se dirat! On imao božju dozvolu da muci ubija placka terorizira otvara koncent. logore i zatvara sve koji nisu pravovjerni! Sam Bog mu je poklonia izlaz u maloj bocici....ali taj izlaz je iz obog grijesnogg svita vodia diret u centar pakla. Danas ga sam vrag polako okrece na žaru.

VL
AG
Agricola
13:24 25.02.2018.

Budući da je Čičak 11. kolovoza 1997. u feralu najavio da je upravo u Haag poslao trake iz Karađorđeva, trebao je reći jesu li te trake konačno stigle u Haag, jer prošlo je više od 20 godina, a tih famoznih traka i dalje nema. Za razliku od te izmišljotine, stari most je bar srušen, bez obzira što je sud na kraju utvrdio da to nije ratni zločin. Bitno da se Hrvate tim nebitnim detaljem za kojeg je sud utvrdio da uopće nije zločin, lupalo po glavi 25 godina kao teškim magnum crimenom. Siže rada tog suda da se sažeti u jednoj rečenici: To je rasistički antihrvatski sud koji se ravnao po optužnicama rasističkog antihrvatskog tužiteljstva, koji je pogazio sve civilizacijske norme i teško narušio međunarodni pravni poredak.

VL
NO
nogogaz
00:13 25.02.2018.

Hmmmm izgleda da se bunimo jer su oprostili glavaša a osudili mladića....normalno, pa sami lopovi. Naš balkanski sud je pravedniji od svih zapadno civilizacijskih skupa!

VL
Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
23:47 24.02.2018.

Istina je bila zadaća Haaškog suda i bavio se više udruzenim zlocinackim pothvatom i poviješću samozvanih nevinih vitezova nego balkanskim domoljubnim pravom koje zločince tretira u zavisnosti od njihove krvi, plemenskog porijekla i zlocinskog afinititeta naspram drugima I drugacijima.

VL
DU
Deleted user
15:45 25.02.2018.

Prije da ce izgubiti Vojvodinu i Sandzak nego da vrate Kosovo!

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
03:21 25.02.2018.

Haski sud je izmisljotina Franje Tudjmana. Da nije bilo Haskog suda, Gotovina nikad ne bi bio optuzen, Hrvatska bi bila u EU kad i Slovenija, i sad bi mogla utjecati na Srbiju da izruci zlocince.

VL
Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
01:02 25.02.2018.

Džaba nama sve presude Haškog tribunala kad mi svrbi nismo uspeli ni u jednoj svojoj nameri već sve redom izgubismo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.