Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMOCIJA

Istarski bijeli tartuf na aukciji kuće Sotheby's

Harry's bar
Foto: Turistička zajednica Istarske županije
1/3
21.11.2019.
u 16:36

Sva prikupljena sredstva od prodaje tartufa na aukciji ići u dobrotvorne svrhe.

Turistička zajednica Istarske županije u suradnji sa svjetski poznatom aukcijskom kućom Sotheby’s, u ponedjeljak 25. studenog 2019. godine, po prvi puta u Londonu organizira aukciju istarskog bijelog tartufa.

Event će se održati u prestižnom Harry's Baru u Mayfairu. TZ Istarske županije će aukciju organizirati u suradnji sa svjetski poznatom aukcijskom kućom Sotheby's, koju će voditi njen predsjednik za UK, Lord Dalmney, te uz potporu PR agencije FOX Communication iz Londona, navodi se u priopćenju Turističke zajednice Istarske županije. 

Uz aukciju, gosti će imati priliku uživati u večeri na bazi istarskog bijelog tartufa, ekstra djevičanskih maslinovih ulja i vina iz Istre. U ovom važnom projektu za Istru sudjeluje i vodeća tvrtka za preradu i prodaju tartufa Zigante tartufi d.o.o. iz Plovanije kod Buja, koja će osigurati glavne sastojke za aukciju i istarsku večeru.

Naime, aukcija će se provoditi u četiri dijela, a bit će namijenjena, kako prisutnim gostima, tako zainteresiranima koji će iste licitirati telefonskim putem. U prvom dijelu licitirat će se tartufi manjih dimenzija, u drugom dijelu oni srednjih dimenzija, zatim će se licitirati paket aranžman "Doživljaj tartufa u Istri“, a u završnici najveći tartuf sezone, zbog kojeg je večera rasprodana u samo nekoliko sati, a velik dio onih koji nisu uspjeli rezervirati mjesto na listi su čekanja u nadi da se koje mjesto u međuvremenu oslobodi.

Sva prikupljena sredstva od prodaje tartufa na aukciji ići u dobrotvorne svrhe.

Pored istarskih bijelih tartufa, bit će predstavljena istarska ekstra djevičanska maslinova ulja obitelji Chiavalon koja će biti servirana uz specijalitete na bazi tartufa te prisutna na svim stolovima Harry's Bara kako bi svakom od prisutnih gostiju bila dostupna za degustaciju. Uz ekstra djevičanska maslinova ulja,publici bit će servirana vina obitelji Kozlović iz Momjana, malvazija, teran i momjanski muškat.

- Istra pridaje sve veću važnost tržištu Ujedinjenog Kraljevstva gdje se već dugi niz godina ulažu veliki napori u promocijskom smislu te se radi na povećanju prometa UK gostiju, intenziviranju postojećih te otvaranju novih avio linija - posebno u razdoblju pred i posezone. Također, od prošle godine TZ Istarske županije surađuje sa londonskom PR agencijom, FOX Communication, tako da je Istra sve prisutnija u tamošnjim medijima i događajima, zbog čega regija bilježi sve veći rast britanskih gostiju. Nakon specijala Time Out Istria za englesko govorno područje, koji je bio posvećen u cjelosti našoj regiji, TZIŽ intenzivno radi na tome da postane poznatija u Londonu i njegovoj široj okolici, s fokusom na goste srednje-više i više platežne moći, pa je navedena aukcija tartufa i jedna od aktivnosti koja će pomoći Istri da izgradi svoj imidž i reputaciju destinacije Istre. Vjerujem da će ova aukcija pridonijeti afirmaciji branda Istre. - izjavio je direktor TZIŽ Denis Ivošević, nadodavši kako je Istra u svjetskim okvirima najčešće prepoznata upravo po gastronomiji i lifestylu, navodi se u priopćenju TZIŽ. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije