Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PISMO PLENKOVIĆU

Istarska županija traži odgodu provedbe mjere obustave rada ugostiteljskih objekata

Pula: Nema gužve na testiranju za koronavirus
Srecko Niketic/PIXSELL
27.11.2020.
u 09:58

Istarska županija je od samog početka pojave epidemije COVID–19 znala pravovremeno reagirati, te niti u jednom trenutku zdravlje naših građana, kao ni gostiju tijekom turističke sezone, nije dovedeno u pitanje, navode iz županije

Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije,

"Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, 

gradonačelnici istarskih gradova te župan Istarske županije traže od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i od Vlade Republike Hrvatske odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo - prema kojoj se obustavlja rad kafića i restorana - na 8 dana, za područje Istarske županije.

Uvažavajući činjenicu o trenutno povećanoj incidenciji novooboljelih u Istarskoj županiji, a istovremeno dnevno prateći mjesta i izvore novozaraženih osoba, smatramo na temelju dostupnih podataka da ugostiteljski objekti nisu i ne predstavljaju epidemiološku ugrozu u ovom trenutku u Istarskoj županiji. Uz sve mjere koje se trenutno provode u toj djelatnosti i uz pojačani nadzor, smatramo da rad ugostiteljskih objekata neće biti osnova za pogoršanje epidemiološke situacije.

VIDEO: Andrej Plenković o novčanim kaznama za nepridržavanje mjera: "Ako će se neki među nama ponašati bezobzirno i ugroziti druge, onda mi moramo posegnuti za mjerama koje će imati sankcije."

Istarska županija je od samog početka pojave epidemije COVID–19 znala pravovremeno reagirati, te niti u jednom trenutku zdravlje naših građana, kao ni gostiju tijekom turističke sezone, nije dovedeno u pitanje. Podsjećamo i kako smo prvi uveli mjeru zatvaranja škola i ugostiteljskih objekata kako bi na samome početku spriječili nekontrolirano širenje zaraze, zbog blizine epicentru zaraze, u susjednoj nam Italiji. Također, napominjemo i kako je Istra postala prva korona - free regija u Hrvatskoj. Sve navedeno govori u prilog tomu da smo od samog početka pa sve do današnjeg dana postupali odgovorno, pravodobno i u skladu s epidemiološkim razvojem situacije.

Stoga, tražimo od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i od Vlade Republike Hrvatske odgodu provedbe mjere obustave rada ugostiteljskih objekta u Istarskoj županiji na osam dana, tijekom kojih ćemo pratiti situaciju i ukoliko bude potrebno, na vrijeme reagirati kao i do sada", navodi se u zahtjevu.

Podsjećamo, premijer Andrej Plenković objavio je jučer nove mjere koje stupaju na snagu u subotu sve do 21. prosinca.

Neke od njih su zabrana zabrana javnih događaja s više od 25 osoba, obustavlja se rad restorana i kafića (osim hotelskih objekata), ugostiteljskim objektima dozvoljena je priprema i dostava hrane, obavezno korištenje maski na otvorenom kad nije moguće držati distancu, javna okupljanja mogu trajati najdulje do 22 sata, obustavljaju se svadbe, na pogrebima može biti najviše 25 osoba...

Potpuni popis novih mjera pročitajte OVDJE

VIDEO: Andrej Plenković: "Svaki luksuz društvenog kontakta, koji nije nužan, je nebitan! Živimo u društvu u kojem smo svi komotni!"


    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije