Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika gorica

Ispred skloništa iz bijelog audija izbačena kujica s devet štenaca

Foto: Privatni album
1/5
28.03.2020.
u 23:15

Nakon cjelodnevne potrage kujica je pronađena u šumi, cijela obitelj sad je na sigurnom, a skloništu možete pomoći i s privremenim smještajem za pse

Ljudska bešćutnost nema granica, uvjerili su se još jednom u to u Skloništu za životinje Velika Gorica. U subotu ujutro na parkiralištu ih je dočekalo devet ostavljenih štenadi. Nadzorne kamere snimile su dolazak bijelog audija 80 pod okriljem mraka i trenutak u kojem su psi izbačeni. S njima je bila i njihova mama. Kamera je zabilježila i odlazak automobila i očajnu kujicu koja trči za njim i pokušava ga stići. Nekoliko štenadi sakrilo se ispod automobila, dok su ostale pronašli u šumi. Bili su mokri, blatni i pothlađeni. U šumu je pobjegla i kujica, no uporni djelatnici uspjeli su je tijekom dana pronaći pa je u skloništu nastavila brigu o svojem potomstvu.

Ostavljeni psići imaju tek mjesec dana. Ovo je još jedan dokaz kako se Zakon o zaštiti životinja ne provodi. Uzalud su propisane kazne za napuštanje životinja kad se ne mogu naplatiti, jer nikad se ne otkrije tko je životinje ostavio. Uzalud je propisano obvezno čipiranje kad se ono ne provodi. Poziv velikogoričkog skloništa da im se jave svi koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći u pronalasku počinitelja najvjerojatnije će ostati samo poziv, kao i bezbroj puta do sada. A sigurno netko zna čija je kujica, sigurno netko zna čiji je automobil koji su snimile kamere.

Skloništu možete pomoći i privremenim smještajem, za sve informacije nazovite 095/40-00-567.

Ključne riječi

Komentara 29

MO
moroder
11:13 29.03.2020.

zato je i došla corona, zbog ljudskog smeća

LA
Lala99
11:52 29.03.2020.

Molim da objavite snimku, ili Reg. oznaku tog audija. Ovakva bešćutnost trebala bi se zaista ekstremno szrogo kazniti za primjer svima koji.a bi palo napanet napraviti slične stvari.

Avatar Anonimus.
Anonimus.
12:06 29.03.2020.

Tko će ih primjereno kazniti , kad kazne određuju sudci koji su moralno još niži od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije