Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASTI RAZMATRAJU

Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala

Notre Dame
Foto: Reuters/PIXSELL
18.04.2019.
u 17:11

Ministar kulture potvrdio je da se mogućnost izgradnje privremene katedrale razmatra, ali još nisu donijeli konačnu odluku

Privremena drvena katedrala mogla bi biti podignuta ispred crkve Notre Dame u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova, rekao je u četvrtak rektor katedrale Patrick Chauvet.

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo složila se da bi gradske vlasti mogle iznajmiti dio trga ispred katedrale za privremenu zgradu, rekao je Chauvet za C-News.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da želi da obnova bude završena u roku od pet godina, iako su neki stručnjaci kazali da je to previše ambiciozno.

Cijeli krov i drvene grede katedrale te 93 metra visok toranj uništeni su u požaru, a strop se srušio na nekoliko mjesta. 

Ministar kulture Franck Riester potvrdio je da se predložena mogućnost privremene zgrade razmatra, ali odluka još nije donesena.

Predsjednik Macron organizirao je u četvrtak u Elizejskoj palači privatnu ceremoniju zahvale za gašenje požara u katedrali na kojoj su se okupile stotine policajaca i vatrogasaca.

Gradonačelnica Hidalgo također će tijekom dana organizirati posebnu svečanost zahvale vatrogascima i drugim radnicima koji su pomogli u gašenju požara.

Katedrala Notre Dame u plamenu

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:16 18.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj će im ta provizorna drvena katedrala?! Pa svi francuski praktični katolici komotno stanu u jednu seosku crkvu. Naime, sva ostala francuska čeljad je "po difoltu" moderna, progresivna, liberalna, tolerantna, empatična i inkluzivna. A takvima crkve ne trebaju. Tko ne vjeruje meni, neka pita naše domaće tzv. civilne udrugare koji se svi manje-više furaju na spomenuti "difolt".

ZB
Zoki-Bijela
18:22 18.04.2019.

Kak bi Malnar reka.. LOVICA CUDA stvara

GA
Garcia
19:48 18.04.2019.

˝Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala˝...ali sa nekoliko minareta, tek bi onda tzv. progresivne snage i njihovi afroazijski štićenici bili zadovoljni😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije