Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturocid

Ispred Hrvatskog doma u podne došli mediji, ali ne i kulturnjaci

hrvatski
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
25.10.2012.
u 11:13

Kasnije je stigao dopis da su se Karlovčani najprije okupili ispred Gradskog kazališta. Da su barem i novinari znali za takav raspored

Nezavisna kulturna scena grada Karlovca pridružuje se prosvjedu za spas hrvatske kulture i odaziva pozivu na građansku akciju protiv uništavanja kulture.

 Gdje su organizatori?

 Nalazimo se ispred zgrade Hrvatskog doma 24. listopada u 12 sati. Time se pridružujemo i dajemo podršku kolegama u Splitu, Zagrebu i ostalim hrvatskim gradovima. Taj je poziv bio upućen karlovačkim medijima koji su spremno, među njima i Večernji list, došli na mjesto događaja.

Iako su neki komentirali da su u ostalim gradovima upućeni pozivi za okupljanje ispred kazališta da bi se pružila podrška svima koji stvaraju kulturu, bilo je pohvalno da i karlovački kulturnjaci podižu svoj glas. Međutim, na mjesto susreta stigli su samo novinari. Gdje su organizatori? Zar nema nikoga? Da nismo pogriješili datum? Da nije trebalo ipak doći ispred Gradskog kazališta Zorin dom? Neka su to od pitanja koja smo si međusobno postavljali, ali upućeni poziv jasno je pokazivao da nismo pogriješili.

U nevjerici smo čekali i pitali se kako je moguće da baš nitko nije došao. Razišli smo se komentirajući da se medijima često predbacuje da ne prate dovoljno kulturu i da bi trebala biti više zastupljena.

 Krivo vrijeme i mjesto

 Ovog puta željeli smo ih podržati u njihovoj borbi, ali očito je došlo do velikog propusta. Dva i pol sata nakon zakazanog '‘prosvjeda'’ stigao je dopis da se i Karlovac uključio u akciju protiv kulturocida! Karlovčani su se u 12 sati okupili ispred Gradskog kazališta Zorin dom i podržali zaposlenike i glumce HNK Split. Pola sata zatim  stigli su pred Hrvatski dom. Da su barem i mediji bili upoznati s takvim rasporedom.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
Razum
23:36 25.10.2012.

Zato je u Zagrebu i Rijeci bilo ***** dobro s gotovo 8 ljudi. Bravo za tih 8 ali broj najbolje govori da je vrijeme da hrvatska kultura crkne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije