Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOPOVI NA FACEBOOKU

Ispred hotela u Beogradu opljačkali ekipu HRT-a

30.01.2009.
u 11:52

BEOGRAD – Kombi HRT-ovih izvjestitelja opljačkan je u četvrtak između 19 i 20 sati na parkiralištu ispred hotela Slavija u Beogradu. Novinar Hrvatskog radija Željko Roško i tehničar Tomislav Šamec vraćali su se iz Kosovske Mitrovice gdje su radili prilog o prvoj godišnjici proglašenja neovisnosti Kosova.

“Kombi je bio parkiran na osvijetljenom parkiralištu ispred hotela Slavija, a mi smo izašli na sat vremena večerati”, objašnjava Željko Roško. Nepoznati lopovi iznijeli su iz vw touran kombija šest kovčega u kojima je bila audio i video oprema vrijedna više od 15 tisuća eura. “Sve su odnijeli, svu opremu i sav snimljeni materijal.

Mora da ih je bilo više jer smo imali šest velikih kovčega”, razočarano kažu Šamec i Roško. Među ukradenom opremom nalaze se mobiteli, računalo, kamera i mikrofoni. Za ponašanje srbijanske policije Roško ima samo riječi hvale. “Njima je bilo vrlo neugodno, čak su nam se ispričali. Bili su vrlo korektni”, kaže Roško. Lopovi su se još i “našalili” s tehničarom Šamecom.

“Ušli su u moj profil na facebooku i objavili da sam Srbin”, kaže Šamec. Umjesto njegove slike lopovi su stavili sliku četničke zastave s dvoglavim orlom i natpisom “Za Boga i otažbinu, sloboda ili smrt”. Neslana šala lopova ipak bi mogla pomoći u otkrivanju počinitelja. “Kontaktirali smo srbijansku policiju. Možda ih mogu pronaći preko IP adrese računala s kojeg je stavljena slika”, objašnjava Roško.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije