Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PFIZEROVE LEDENE POŠILJKE

Ispratili ih pljeskom: Počela najveća i najsloženija distribucija cjepiva u povijesti SAD-a

A FedEx truck sits in the dock at the Pfizer Global Supply manufacturing plant in Portage, Michigan
Foto: REBECCA COOK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
13.12.2020.
u 15:05

Snažnim pljeskom radnici su popratili prijenos prvih kutija do kamiona kojima će se cjepivo krenuti, uz strogu pratnju šerifskih služba, put konačnih odredišta

Radnici u Pfizerovoj tvornici u Michiganu otpremili su u nedjelju rano ujutro prve pošiljke svog cjepiva protiv covida-19 čime je počela najveća i najsloženija distribucija cjepiva u povijesti Sjedinjenih Država.

Televizijske snimke iz Pfizerove tvornice u Kalamazoou prikazuju radnike koji izvlače kutije s cjepivom iz zamrzivača i postavljaju ih u velike plave hladnjake prije nego što će kutije biti označene naljepnicama.

Snažnim pljeskom radnici su popratili prijenos prvih kutija do kamiona kojima će se cjepivo krenuti, uz strogu pratnju šerifskih služba, put konačnih odredišta.

"Mjesecima smo s nadležnim službama pripremali strategiju za učinkovitu logistiku distribucije cjepiva i sada je vrijeme da plan provedemo", rekao je Wes Wheeler, predsjednik zdravstvenog odjela UPS-a, velike dostavne kompanije. 

Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Pfizerove ledene pošiljke sadrže do 4875 doza koje će se kamionima prevoziti iz Kalamazooa do zrakoplova. 

Radnici će tovariti cjepivo - koja mora biti skladišteno na subarktičkoj temperaturi - u zrakoplove kojima će se prevoziti do središnjih skladišta dostavnih tvrtki kao što su spomenuti UPS (United Parcel Service) ili FedEx u gradovima Louisville, Kentucky i Memphis.

Iz tih središnjih skladišta cjepiva će se distribuirati u 145 američkih mjesta koja će primiti prve doze.  

Vozači UPS-a i FedEx-a trebali bi prve "pošiljke" sa cjepivima predati zdravstvenim službama u ponedjeljak.

Zdravstveni djelatnici i štićenici doma za starije i nemoćne među prvima će biti cijepljeni u SAD-u.

Pfizerovo cjepivo najzahtjevnije je među svim cjepivima razvijenima za borbu protiv pandemije koronavirusa, jer zahtjeva najstrože mjere za isporuku i skladištenje pri temperaturi od minus 70 stupnjeva Celzijevih.

Za UPS i FedEx dostava cjepiva je prioritet, pa su tako predvidjeli prostore u zrakoplovima i kamionima u ovo predbožićno vrijeme kada je povećan promet za dostavu robe kupljenje online.

Obje tvrtke ovlaštene su za prijevoz osjetljivih medicinskih proizvoda i teško mogu pogriješiti. 

Ključne riječi

Komentara 22

LU
Ludwig.....
15:28 13.12.2020.

Kada je netko prije samo nekoliko mjeseci napisao da se sprema masovno "pelcovanje" čovječanstva, bio je proglašen tikvanom koji vjeruje u nekakove teorije zavjere... Danas je pitanje svih pitanja, kome uopće vjerovati?

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
15:56 13.12.2020.

cijepite ovo! 🖕🖕🖕🖕

PO
povratak
15:28 13.12.2020.

Koja patetika,3 razredni film.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije