Ispovijest sezonke: Radila sam sve za pet i pol tisuća kuna. Udario me u glavu i tresao o zid
Iz policije su kazali da je došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo
Komentari 62
Dubrovčani su posebna sorta stada. Što dalje od dubrovački "ugostitelja"a i ostalih.
To je taj nas "divni" balkanski turizam kojim bi htjeli konkurirati jednoj Spanjolskoj,Grckoj ili Turskoj?? Gazde-krkani koji misle da imaju robove a ne radnike, sezona gdje se za 3 mjeseca zeli zaraditi za ostatak godine, mikrovalno ugostiteljstvo sa zaledenim i uvoznim namirnicama najlosije kvalitete i needucirana radna snaga koju se iskoristava preko maksimuma fizicki i psihicki.. Bit ce sve manje turista,a bogami i sezonaca, pa neki si krkani sami frigaju patagonijske lignje i becki odrezak iz Rumunjske
Nemojte baš tako kritizirati jadne ugostitelje.Ja sam radio u restoranu i nisam imao pravo popiti čašu vode ni pojesti komad kruha.Kako ti ugostitelji jadni u Hrvatskoj imaju sva prava da rade što ih je volja.Žalosno je i to da znaju kad će doći kontrola i već spremu kovertu.Do kada će tako samo neka ne kukaju da nema konobara ni kuvara.
Treba zatvoriti lokal i kazniti vlasnika sa više desetaka tisuća kuna ?
Država nije u stanju zaštiti svoje građane i to je ono što je tužno. Sama činjenica da se prijavljuje samo minimalac je već kriminalno/kazneno djelo. Sramota pa neka administrator blokira. To je već učinio, jer sam napisao da je sramota što grad Šibenik nije pomogao klubu, već su ga kupili indijci. Nemam ja ništa protiv indijaca, ali je sramota da držana neda novce kako bi se mladi okupljali u raznim sportskim klubovima, umjesto da se navikavaju na kladionice, pića, droge itd. od malih nogu. Sve ono što ne treba. Kad pročitam koliko osoba/žena ima Hrvatska u EU, onda mi se povraća. Sad si možemo misliti koliko su te funkcije važne i koliko je EU važna (već ima upalu pluća - nema joj spasa) kad osobe iz Hrvatske obavljaju te dužnosti. Uopće nisu važne.
Pa ovo je tocno razlog (samo ajde ti to objasni ovim Balkancima) zasto Hrvatska toliko zaostaje po kvalitetu usluge za jednom Grckom, a da ne kazem Spanjolskom, Italijom ili Francuskom. Bas sam razgovarao sa prijateljima strancima - stvarno na Hvaru ima nekoliko top mjesta koje bi prosla i na Sardiniji ili Azurnoj Obali.. samo nemozes ti naplatiti €50 krevet ili cak €90 krevet i suncobran u nekim slucajevima a poslati mi balavce koji ne znaju razliku izmedju Champagne Rosè ili Blanc de Blancs. To je samo primjer. Jer tog balvca upravo platis €700 umjesto €1.600 kao u Francuskoj i Italiji a isto meni kao gostu naplatis krevet i rucak a tebi u dzep sve ostalo ode. I jos drzavi nista ne platis.
Nemojte tako. Nije lako gazdama. Treba za četri mjeseca zaraditi za terenca i neki apartmančič.
Ima radnika dovoljno, samo feudalci nisu voljni platiti. Ovo je samo propaganda, kako bi mogli dovoditi strane jeftine radnike iz indije, filipina, srbije i drugih zemalja. A vlada im pogoduje. A kad bi trebali platiti i stranog radnika, onda bi im bili domaći dobri.
Postoje li slucajno kakve inspekcije u Hr, neke kontrole, moguce pri MUPu ili Min. turizma, ili je ovo divlji zapad?
Gdje su inspektori? Gdje je sindikat?
to su ti naši poslodavci!
Eh da, eto. Naravno da ovako nešto završi na naslovnici... Hrvatska ima sigurno preko 10.000 restorana, birtija i hotela, u tom sektoru radi oko 100.000 ljudi. I onda ovakve incidente mediji i ekipa na mrežama pokušava prikazati kao uobičajenu praksu... Pa računajte sad koliki je to postotak, svaki mjesec 1-2 incidenta sa zaposlenicima, neka ih još 10 nije prijavljeno. To je manje incidenata nego koliko se dobije otkaza u državnim i javnim strukturama, a znate da je tamo nemoguće dobiti otkaz...
zahvaljujući ugostiteljima i vlasnicima kafića i imamo fiskalizaciju
U koji god dio svijeta otišli radit za naše poslodavce na kraju bude tako....
Konobari bi trbali iati fiksnu placu ako nema gostiju a kad je sezona trebaju imati 10% od prometa to znaci da njegova placa bi bila puno veca pogotovo ako radi cjeli dan i subotu i nedelju .Posto to kod nas nije tako a oni rade duplu smjenu za jednu placu a u stvari trebali bi biti duplo placeni jer rade duplu smjenu ,Treba pogledati i GAZDE jer oni su krivi za nas turizam dovesti im ispekciju da ih nadgleda u sezoni
sa slucajem na sud a ne okrivljavat cijelu republiku...dizaci prasine bez pravih informacija, nista novo.
Velicanstvena atmosfera
Stvarno mi nije jasno da u HR jos ima naivaca koji se odluce biti robovi u HR turizmu umjesto da odu raditi u Njemacku ili Austriju za tri puta vece novce i neusporedivo bolje uvjete smjestaja i odnosa prema radniku! Radim vec 15 godina kao sezonac(6 meseci u godini) u Njemackoj na Bodenskom jezeru i jedino sto zalim je sto nisam i prije poceo tamo raditi.
Jako nskulturan narod ti dubrovcani. Iz iskustva govorim!
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Nije ni cudo sto im nedostaje sezonskih radnika. Nedostajati ce ih jos i vise...