Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAO NOVAC

Ispovijest opljačkane trgovkinje: Moj vrisak ga je još više razbjesnio, počeo je mahati nožem

Screenshot
02.10.2020.
u 22:19

- Napad je trajao 30 sekundi, a meni se činilo da su prošli sati - govori potresena Osječanka

Videosnimak s nadzorne kamere u trgovini pokazuje da je sve trajalo nešto više od 30 sekundi, a meni se činilo prava vječnost, imala sam osjećaj da sve traje i traje, kao da prolaze desetci minuta, sati... Tim je riječima 35-godišnja Osječanka opisala traumatično iskustvo koje je proživjela kada joj je prošli tjedan u trgovinu upao maskirani razbojnik i uz prijetnju nožem odnio dio dnevnog utrška.

- Radno vrijeme je do 21 sat i već oko pola devet pripremila sam sve za zatvaranje trgovine. Odradila sam sve ono uobičajeno, povrat novina, napunila police robom, dezinficirala radnju i prebrojila blagajnu. Veći dio novca tada sam izvadila iz blagajne i spremila sa strane, a 15-ak minuta prije kraja radnog dana došao je jedan kupac, koji je brzo i otišao. Ma nije prošla minuta, dvije, nakon njega ulazi čovjek s maskom na licu i kapuljačom na glavi. Ništa čudno, jer je vani malo kišilo. Normalnim tonom mi je rekao: ‘Ovo je pljačka, daj pare‘", ispričala je vlasnica Marija za Glas Slavonije, dodajući kako u prvi tren nije reagirala jer su joj, otkako je epidemije koronavirusa i obveznog nošenja maske, i stalne mušterije i znanci znali s maskom na licu doći u trgovinu i u šali reći da su došli u pljačku.



"Uzviknula sam samo: ‘Moooolim?!‘ a onda shvatila da je vrag odnio šalu jer je lopov grubo opsovao te izvadio nož iz jakne i ponovio: ‘Daj pare!‘ Kroz glavu mi je tada krenulo milijun stvari, pravi košmar, no usredotočila sam se na nož, odnosno da me slučajno ne dohvati oštricom i ozlijedi. Instinktivno sam se povlačila, sakrila se iza kase i polica sa žvakaćama. Viknula sam iz sveg glasa i pozvala u pomoć", prisjeća se mlada trgovkinja.

Kaže kako je njezin vrisak još više razbjesnio kriminalca, koji se potom nagnuo nad pult i prema njoj počeo mahati nožem.

"Zakoračio je kao da želi proći pokraj pulta, naginjao se prema kasi i udarao po njoj dok se nije otvorila. Pomislila sam da, ako krene na mene, srušim police, no kada se kasa otvorila, zavukao je ruku u nju i izvadio novca koliko ga je dohvatio, okrenuo se i izjurio van", govori potresena trgovkinja.

Ta 35-godišnja Osječanka vlasnica je kvartovske trgovine Lora d.o.o. na Sjenjaku i ujedno njezina djelatnica već nekoliko godina te se, unatoč svim teškoćama koje su je, kao i sve njezine kolege, pratile posljednjih mjeseci, bori za opstanak na tržištu zbog svoje obitelji.  Ova joj godina nikako nije dobra. Početkom travnja imala je veliku provalu u trgovinu, kada joj je odneseno robe u vrijednosti od 15 tisuća kuna. Uglavnom cigarete i polog novca iz blagajne.

"Prvo su me opljačkali, sada korona čini svoje. U vrijeme lockdowna promet se u trgovini smanjio za 90 posto, a sada je prepolovljen. Dok isplatim plaće djelatnicima, platim dobavljačima i namirim državu, ostane vrlo malo ili ništa", požalila se Marija, koju, međutim, ništa neće zaustaviti da nastavi s radom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije