Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčen na sustav

Ispovijest muškarca na testiranju za koronu: Ovdje nisam u izolaciji, u rasadniku sam zaraze

Odjel za testiranje na koronavirus
Foto: Čitatelj
1/5
23.03.2020.
u 15:15

Čitatelj je kazao da nema sapuna za ruke, nema toaletnog papira te da se može koristiti kuhinjski ubrus.

Čitatelj Večernjeg lista pozvan je na testiranje za koronavirus u jednoj hrvatskoj bolnici. Kaže da je ogorčen na zdravstveni sustav i situaciju u našim bolnicama. Nema sapuna, toaletnog papira, padaju pločice, sve je oronulo...

"Prvo sam pod sumnjom na koronavirus čekao 45 minuta na vjetru ispred zgrade gdje sam se smrznuo, a znali su da dolazim. Da su mi rekli, uzeo bih skijaško odijelo. Nakon toga uvode me na rendgen gdje me slikaju preko odjeće bez zaštite za područje prepona. E onda kreće priča, dolazim u sobu – piše 'hazard zona'. Oronula soba u kojoj je maksimalno 18 stupnjeva (sjedim u jakni), na krevetu pokrivač kao u sezoni na Jadranu, tanka plahtica samo, naravno, prožeta dlakama jer posteljina nije promijenjena. Kada sam već tu, idem izmjeriti temperaturu. Kad ono, toplomjer na 37.3. K'o za vraga, idem ga pomirisati, a on smrdi po znoju što znači da nije dezinficiran od prijašnjih pacijenata", napisao nam je čitatelj. 

Čitatelj je kazao da nema sapuna za ruke, nema toaletnog papira te da se može koristiti kuhinjski ubrus. Dodaje i da padaju pločice.

 "Nije mi cilj postati neki warrior protiv sustava, nije mi cilj biti popularan na Fejsu, ali nadam se da ovo moje iskustvo može zaštiti ljude jer ja ovdje nisam u izolaciji, ja sam u rasadniku zaraze. Svaki vaš share možda dovede do toga da se nakon svega ovoga sustav i kvaliteta zdravstva malo poprave, jer danas sam ja, sutra ste vi ili vaša obitelj", poručio je čitatelj ogorčen na naš zdravstveni sustav.   

Video: Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
15:18 23.03.2020.

Žalosno...

MA
malaliba
15:31 23.03.2020.

Sve je nekonkretno, koja bolnica i gdje ne piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije