Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA NOĆ

Isplivala nelogičnost oko Bandićeve smrti: Hitna uopće nije pozvana nego ravnatelj direktno

Foto: Pixsell
1/2
08.03.2021.
u 19:10

Novinari su kontaktirali pročelnika Jeleča sa željom da ga upitaju zašto je zvao ravnatelja, ali nije odgovarao na pozive

U ponedjeljak su otkrivene nove okolnosti u vezi smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Mediji su već otkrili kako su najbliži Bandićevi suradnici dan nakon smrti slali kontradiktorne poruke o lokaciji na kojoj je bio kao i o društvu s kojim je provodio zadnje sate u kobnoj noći 27. veljače. 

Novost je ta da u trenutku teškog srčanog udara koji je za Bandića bio poguban, nije nazvan pozivni centar Hitne pomoći.

Kako doznaje 24sata, pozvan je direktno ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić. A onda je on nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći. Nastavni zavod je pod direktnom ingerencijom Grada Zagreba.

Rašića kojeg su novinari pitali je li uobičajeno da se zove ravnatelj za pomoć unesrećenom, prvo je rekao  da je "uobičajeno" relativan pojam.

- Već smo imali slučajeva da nazovu direktno mene, zamjenicu, predstojnika nekog ureda. Takvih poziva zna biti četiri-pet dnevno. Nije to bio nikakav posebni tretman. Zovu nas direktno i za građane, ali i za ljude na položajima. Nije to ništa neubičajeno – ustvrdio je Rašić koji je potvrdio da je on zvao dispečerski centar, ali za sve ostale upite je rekao da je nadležna gradska Služba za informiranje.

Ovo je još jedna nedosljednost oko srčanog udara gradonačelnika.

Jer, podsjetimo, njegov suradnik Gzim Redžepi koji kaže da ga je reanimirao te noći, rekao je da je on osobno zvao Hitnu pomoć i da su brzo došli.

- Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je - kazao je dr. Redžepi i dodao da je Hitna pomoć stigla jako brzo.

Osim toga, prema informacijama kojima raspolaže 24sata, ravnatelja Rašića je nazvao Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo i također suradnik pokojnog gradonačelnika.

Jeleč se dosad uopće nije spominjao kao sudionik druženja te kobne večeri iako se doznalo iz Bandićeve stranke da je navodno i on bio tamo.

Novinari su kontaktirali pročelnika Jeleča sa željom da ga upitaju zašto je zvao ravnatelja, ali nije odgovarao na pozive.

Tu je još uvijek i pitanje mjesta smrti gradonačelnika. Službena verzija koju je ispričao Redžepi je da su samo on i gradonačelnik  bili kod poduzetnika Sergija Ivanovića. Ivanović je medijima rekao da je gradonačelnik preminuo u njegovoj kući.

Međutim, mi smo otkrili da u blizini, u istom kvartu, stan na korištenju ima Natalija Prica, Bandićeva mlada suradnica. Ona je koristila stan od 81,5 kvadrata na adresi I. Vidovčica 24 koji glasi na Maju Čuljak.

Susjedi su potvrdili da je tamo prebivala Prica od ljeta prošle godine. Maja Čuljak i Sergije Ivanović su u prisnim odnosima, a veže ih i partnerstvo u tvrtki.

Iako je iz nekoliko izvora 24sata potvrđeno da je kobne noći Hitna pomoć došla na adresu gdje je stan koji je koristila Prica, službeno u Hitnoj pomoći vlada zavjet šutnje.

VIDEO Sprovod Milana Bandića

Komentara 213

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
21:45 08.03.2021.

"Pozlilo mu je u subotu nešto iza 23.30 sati te je ubrzo nakon u Bužanovu ulicu, u kojoj stanuje, stigla hitna pomoć. U stanu su mu pokušali pužiti liječničku pomoć i reanimirali ga 45 minuta, a potom ga prevezli u bolnicu Sveti Duh." Tako piše Večernji list, lako je provjeriti. I onda je cijeli dan je negdje lutao, valjda stručno gledao terene? I onda noću otišao u nečiji stan i nešto prije ponoći mu je pozlilo. Što je sve radio, što je uzimao i zašto? Zašto je VL sudjelovao u obmani da je nesretni udar doživio u svome obiteljskom stanu gdje živi u sretnom braku pored stana svog brata? Da nije kao Đorđe Novković malo precijenio svoje mogućnosti? I imam dojam da je i prijatelj za cjelodnevno i cjelonoćno divljanje, dobri doktor, puno toga prešutio? I da opis možda i nije potpuno točan. Ali neka organi rade svoj posao. To je ipak gradonačelnik Grada Zagreba, koji je umro u sumnjivim okolnostima, u sumnjivom stanu koji nije njegov u nekom društvu za koje treba ustanoviti sastav, od čudnog uzroka kojega treba utvrditi. I naravno, vidjeti koje je sve opijate i stimulanse ugodno društvo koristilo. Analizirati krv i kosu umrloga, za početak. I ne zamijeniti uzorke u bolničkom laboratoriju već ih čuvati do završetka istražnog postupka. I na kraju, Bandić je imao i neprijatelje, ne bih odbacio niti tu ekipu u ovako sumnjivim okolnostima. Dobru je ekipu složio najdraži gradonačelnik. Ali niti jedne tvornice, škole, institucije, samo isprazan život za samog sebe. 14:27 28. 2. 2021.

DA
darwil
20:00 08.03.2021.

Tu ima puno kontraverzi,nelogičnosti,javno izrečenih laži a umro čovjek kakav god bio.Ne vidi li DORH sve to i nije li njegovo da utvrdi sve okolnosti smrti i naravno mjesto.

DE
DeepState
19:19 08.03.2021.

Bandić očito ni unrijeti nije migao bez afere? Jel možemo sad svi dobiti broj od tog Rašića pa da nam Hitna dolazi za 3 minute? Jbt jel moguće ovo, da se i Hitna zove preko veze??? Pazi oni ne zovu 112 ni 94 nego zovu rođu "Rašića" ravnatelja da pošalje hitnu ?!?!?! Nije ovo više posao za novinare nego za jednu drugu službu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije