Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločini koji su potresli Hrvatsku:

Ispalili majci dva hica u glavu i zatim je bacili u septičku jamu

Večernji list
Foto: Večernji list
1/3
09.09.2015.
u 17:15

Seksualno zlostavljana te trpeći majčine uvrede i udarce, posegnula je za pištoljem

Čahuru ispaljenog metka šesnaestogodišnja djevojka I. I. držala je u novčarki uz poruke s tekstom: "Lijepo spavaj, laku noć!" i "Voli mamu!" Bio je to bolni podsjetnik na jezivi zločin koji je djevojčica počinila s dvije godine mlađim bratom u obiteljskoj kući u Peršinovcu kod Velike Gorice, tri dana uoči Božića 1998.

Plan kovali danima

Dva naizgled krhka i nemoćna djeteta toga su dana ubila vlastitu majku Michelle Ivašković, a ubojstvo su skrivali dvadesetak dana. Nekoliko dana prije I. I. i njezinu bratu B. I. prekipjelo je.

Odlučili su stati na kraj majčinu psihičkom i fizičkom zlostavljanju. Kada bi posegnula za alkoholom, Michelle Ivašković djeca su bila kriva za sve.

– Upropastila sam si život kada sam te rodila – često je znala gnjevno kazati Michelle Ivašković svojoj maloljetnoj kćeri. Vika i optužbe koje bi im upućivala, osobito kćeri, gotovo uvijek bile su popraćene i batinama. I. I. tukla je po cijelom tijelu.

Plan o tome kako se riješiti majke brat i sestra kovali su danima. Bio je 22. prosinca, oko 16 sati, kada su svoj plan proveli u djelo. B. I. uzeo je očuhov pištolj marke Crvena zastava kalibra 7.62 i predao ga sestri.

Ona je majci u glavu ispalila dva hica. Nakon toga, djeca su Michelle Ivašković bacili u septičku jamu u dvorištu njihove kuće. Počistili su kuću i mislili da su se riješili svih tragova. I. I. tada je panično nazvala nevjenčanog supruga svoje majke, Vladimira P. i kazala mu da majke nema cijeli dan i da je nestala.

Istu priču ponovila je i prijateljici kada ju je za Novu godinu nazvala telefonom. Očuh s kojim su djeca živjela nestanak je prijavio policiji. Michelle Ivašković njezin je partner tražio posvuda. Upomoć je pozvao i vidovnjakinju, a njezina rečenica označila je preokret u potrazi za Michelle Ivašković.

Ona je, naime, Vladimira P. uputila da nestalu ženu traži oko kuće. Budući da je jedini neistraženi dio bila septička jama, kada ju je otvorio, Vladimir P. je ugledalo ljudsku glavu. Preneražen, pozvao je policiju koja je ubrzo riješila stravični zločin i Vladimiru P. i obitelji otkrila šokantnu istinu.

Brat djevojčice, koji joj je pomogao pri ubojstvu, brzo je pušten iz pritvora te je smješten u Centru za socijalnu skrb.

Budući da je bila riječ o maloljetnicima, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Međutim, 16-godišnjakinji se tada mogla izreći maksimalna kazna do 10 godina zatvora.

Traume iz djetinjstva

Osim stalne izloženosti majčinu zlostavljanju, I. I. koja je, prema riječima profesora iz Graditeljske tehničke škole, bila bistro i inteligentno dijete, u ubojicu su pretvorile i traume iz djetinjstva. Kako je ispričala istražiteljima, I. I. je odmalena trpjela seksualno zlostavljanje oca, ali i jednog od majčinih ljubavnika.

>> Poremećeni ubojice koji se nisu kajali ni žalili žrtve

>> Srđan Mlađan je troje ljudi 
ubio prije 
21. rođendana

>> Tijela nikada 
nisu nađena, ali Baraba je osuđen za dvostruko ubojstvo i otmicu

>>  Davor Celčić je ubio trudnu djevojku i odrezao joj šake

>> Jedan od rijetkih koji je na suđenjima sjedio u lancima

Komentara 1

DM
dr_max
21:26 09.09.2015.

Bešje ovog novinara, pa da li je ovo pupijev podrivački list ili hrvatska novina? Novčarka!?!? Novinaračiću ishlapljeli, sve si pobrkao, nisi u komšiluku! Nije to Hrvatski! Kerezička, pa što očekivati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije