Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvrijedio djecu s poteškoćama

Ispad HDZ-ova vijećnika šokirao sve tijekom Skupštine, reagirala i ministrica Divjak

Ivica Vranjić
Ivona Ćuk
19.11.2018.
u 13:27

– Ponašate se kao polaznici V. osnovne škole – ljutito je uzviknuo Vranjić čak dva puta

Neprimjereno vladanje i nedopustivo vrijeđanje obilježilo je izvanrednu sjednicu bjelovarsko-bilogorske Županijske skupštine, koju je zatražila oporba, HDZ-e, HSS i HSLS zahtijevajući da se hitno vijećnici očituju o polugodišnjem izvršenju županijskog proračuna, poslovanju Županijske uprave za cestu i Bjelovarsko-bilogorskih voda za prošlu godinu, tvrdeći da se ne poštiva plan rada Županijske skupštine.

Od samoga početka sjednicu je pratilo stotine replika, negodovanja i ispravaka netočnih navoda, a nakon što je na kraju većinom glasova usvojen besplatan rad saziva Županijske skupštine, Županija je predložila i svoje točke dnevnog reda. Neki od njih nimalo se nisu svidjeli oporbi koja je na prijedlog ostala suzdržana, za što su ih vladajući prozvali da su protiv projekata i napretka. Nakon toga politika je pala u drugi plan kada je, očito iznerviran cijelom situacijom, HDZ-ov vijećnik Ivica Vranjić s govornice izrekao teške riječi. – Ponašate se kao polaznici petog razreda osnovne škole – ljutito je uzviknuo Vranjić čak dva puta.

Naime, riječ je o bjelovarskoj školi koju pohađaju učenici s posebnim potrebama koji su, ni krivi ni dužni, odjednom postali primitivna izjava HDZ-ova vijećnika koji je za svaki slučaj istu poruku poručio još jednom. Izjavu je odmah osudio župan Damir Bajs oštro reagiravši, kao i vijećnici koalicije koja čini većinu, a koji su izjavu nazvali nečuvenima. Rečenica je to koja je uspjela zasjeniti niz neprimjerenih izjava, dobacivanja i nekorektne komunikacije, a u cijeloj priči jedina žrtva učenici su V. osnovne škole koji nikako ne pripadaju u kontekst vijećnika Vranjića.

– Oni nisu birali svoje poteškoće, ali mi možemo birati kako ćemo se odnositi prema njihovim poteškoćama. Učenici V. osnovne škole jedna su od najranjivijih skupina djece u društvu i skupina koja je u isto vrijeme u potpuno nepovoljnom položaju u društvu. O njima se s razlogom vodi posebna briga, a stav koji se prezentira o našim učenicima direktno utječe na njihovu kvalitetu života. Cijeli tim V. osnovne škole iz učenika nastoji izvući ono što oni mogu i žele, gledamo ih s pozicije njihovih mogućnosti. Civiliziranost se testira na brizi o onima koji su ranjivi i u nepovoljnom položaju. Javnu izjavu tog tipa strogo osuđujem – kazala je ravnateljica V. osnovne škole Jasmina Vuković šokirana izjavom.

Ubrzo su svi reagirali na ispad, a među njima i ministrica Blaženka Divjak.

– Prije svega nedopustivo je da se u dnevno-političke svrhe koristi bilo što, što može uvrijediti ili stigmatizirati bilo koga od učenika. Baš suprotno, moraju se koristiti pozitivni primjeri. Kada je riječ o stigmatizaciji, smatram da svi skupa moramo raditi na tome da zaštitimo učenike, učitelje i njihove roditelje, naročito ako se radi o ranjivim skupinama – kazala je Divjak koja, kao resorna ministrica i profesorica, apelira da se djeca s poteškoćama koriste u dnevno-političke svrhe. Od izjave se odmah ogradio Klub vijećnika HDZ-a koji su kroz priopćenje rekli kako je nepromišljenom izjavom uvukao učenike V. osnovne škole Bjelovar u kontekst političke borbe koja se u tom trenutku vodila u Skupštini.

– Izražavamo žaljenje zbog nepromišljenih i neprimjerenih riječi našeg vijećnika – piše u priopćenju s potpisom predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Silvestra Štefovića.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

 

Komentara 28

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:41 19.11.2018.

Da im je rekao da su slijepi jer ne vide o cemu se stvarno radi, napali bi ga da vrijedja slijepce.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
15:58 19.11.2018.

Nisam dugo citao gori dogadjaj. Pa ovo je gore od poziva Stazica na pokolj svih Hrvata koji odbijaju biti jugofili. I mnogo gore od voznje pijanih SDPovaca i bahatog gazenja Hrvata u prometu. Daleko gore od IDSova pljackanja Uljanika. 100xx gore od josipoviceva dostavljanja tajne dokumentacije Beogradu. Milion puta gore od mesiceva laznog svjedocenja protiv HR. Naj naj najgore ja sam zaprepasten, evo idu mi suze skoro, da sam lefto glumac sigurno bih iscijedio par velikih suza...

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:44 19.11.2018.

Sto pisu strane medije o tome? Ili bar sto kaze Blatograd, centrala ljevicarskoga morala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije