Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši militant otkriva

Kako bivši špijuni i vojnici Sadama Huseina kontroliraju islamsku državu

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
06.04.2015.
u 12:41

Iako velik broj boraca dolazi iz drugih država, gotovo svi vođe Islamske države, bivši su irački časnici, uključujući i članove vojnih i sigurnosnih odbora, kao i većina emira i prinčeva

Kad je Abu Hamza, bivši serijski pobunjenik odlučio pristupiti ISIS-u, pretpostavio je da će postati dio obećane utopijske islamističke grupe, no umjesto toga našao se pod zapovjedništvom iračkog emira i 'sumnjivih' Iračana koji su dolazili i odlazili s ratišta u Siriji, javlja The Independent Kad je Hamza otvoreno pokazao neslaganje sa svojim zapovjednicima na sastanku čelnika Islamske države, odveden je u pritvor pod budnom prismotrom maskiranih Iračana.

Iako nikad nije otkrio njihov identitet, Hamza tvrdi kako su svi od reda bili bivši irački časnici koji su služili Saddamu Husseinu.

Iako velik broj boraca dolazi iz drugih država, gotovo svi vođe Islamske države, bivši su irački časnici, uključujući i članove vojnih i sigurnosnih odbora, kao i većina emira i prinčeva.

U Siriji, umjesto lokalnih 'emira', odluke donose njihovi zamjenici, kaže Hamza koji je prošlo ljeto pobjegao u Tursku te se koristi pseudonimom jer se boji za vlastitu sigurnost.

 - Sve odluke donose Iračani, oni su zaduženi za taktiku i vojne planove, no oni sami se ne bore, već na front šalju strane borce, tvrdi Hamza.

>> Dr. Boris Havel: Nezavisna Palestina postala bi uporište goleme prijetnje - Islamske države

Komentara 12

TA
takitako
13:16 06.04.2015.

da, a svi izraelski casnici bili su pod zastitom amerike,engleske,francuske, kada su izvrsili genocid, i tada je UN napravio presedan na stetu palestine a sadam je kriv sto nije reko braco amerikanci mi doista nemamo to oruzje zbog kojeg vi vi nas bombardirate

MO
mojski5
13:20 06.04.2015.

taj hamza koristi pseudonim jer se boji da citaoci saznaju ko je on..da ne bi ispalo da to uopce nije hamza nego neki salom salom, ili bily jean

Avatar De.facto.de.jure
De.facto.de.jure
13:57 06.04.2015.

Da nemaju naftu nikad se nebi citalo slova o njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije