Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprijetili Americi

Islamska država potvrdila smrt al-Bagdadija, objavila ime novog kalifa

Abu Bakr al-Bagdadi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.10.2019.
u 17:02

U objavi su zaprijetili Americi, a predsjednika SAD-a Donalda Trumpa nazvali su senilnim starcem, te su najavili da će ono što slijedi biti još gore nego za vrijeme Al-Bagdadijeve vladavine

Islamska država potvrdila je smrt svog bivšeg vođe Abua Bakra al-Bagdadija i objavila da je njezin "novi kalif" Abu Ibrahim al Hashimi al Qurashi, prenosi Bloomberg.

Skupina je u zvučnoj objavi glasnogovornika na društvenim mrežama također potvrdila smrt bivšeg glasnogovornika Abua Hassan Al-Muhajira.

U objavi su također zaprijetili Americi, a predsjednika SAD-a Donalda Trumpa nazvali su senilnim starcem, te su najavili da će ono što slijedi biti još gore nego za vrijeme Al-Bagdadijeve vladavine.

Podsjetimo, SAD je u nedjelju objavio da se Al-Bagdadi raznio tijekom američke vojne operacije, ubivši sa sobom svoje troje djece.

VIDEO Hassan Haidar Diab o smrti Abua Bakra al-Bagdadija:

Komentara 17

DU
Deleted user
17:45 31.10.2019.

New target - Abu Ibrahim al Hashimi al Qurashi. Tracking - ON.....

IB
ibiza
17:13 31.10.2019.

i taj drugi ce zavrsiti kao i on....

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
17:26 31.10.2019.

al Qurashi, nešto kao Kurtz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije