Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA PRESUDILA

Islamistu Svenu 5,5 godina zatvora zbog vrbovanja džihadista za rat u Siriji

Sven Lau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.07.2017.
u 07:00

Lau je jedan od najpoznatijih duhovnih selafijskih piromana, kazao je ministar policije Herbert Reul

Sven Lau (36), Nijemac koji je prešao na islam i jedan je od najgorljivijih propovjednika radikalnog selefijskog islama u Europi, osuđen je jučer u Düsseldorfu na pet i pol godina zatvora. Islamist Sven osuđen je jer je regrutirao mladiće u Njemačkoj za džihadističku skupinu u Siriji Jamwa koja je bliska Islamskoj državi.

Također, optužen je i da je osobno dopremao novac i noćne dalekozore džihadistima na bojištu u Siriji. Prije izricanja presude bivši vatrogasac iz Mönchengladbacha Sven Lau jecajući u suzama molio je za pravdu, negirajući veze s teroristima.

– Lau je jedan od najpoznatijih duhovnih selafijskih piromana. Naša pravna država presudom je poslala jasan signal – komentirao je ministar policije Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul.

Komentara 16

PR
prajdali100
08:33 27.07.2017.

He he he u ovoj presudi samo je zarez suvisan.

DU
Deleted user
08:47 27.07.2017.

I 55 bi bilo premalo...

Avatar debela koli
debela koli
08:27 27.07.2017.

Najgori su ovi što promjene vjeru i nacionalnu pripadnost. Pogledaš ime i prezime, pomisliš tvoj, kad ono...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije