Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za mladićem

Iskusni kriminalist o nestalom Karlu: Neke stvari su vrlo indikativne

Karlo Kurtanjek
Foto: Privatni album
1/5
16.04.2019.
u 17:44

- Čovjek može u afektu napisati svašta i otići od kuće, a nakon nekog vremena se predomisliti. Nadam se da će tako biti i u ovom slučaju - osvrnuo se Branko Lazarević na oporuku koju je mladić ostavio.

Hrvatsku javnost posljednjih dana intrigira slučaj zagrebačkog studena Karla Kurtanjeka, za kojim se traga od 10. travnja. Nestanak je dobio novu dimenziju nakon što je otkriveno da je obitelj pronašla oporuku koju je rukom napisao dan prije te da je Karlo s bankomata podigao neutvrđenu svotu novca.

Slučaj je za Vijesti.hr komentirao bivši policajac i šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke Branko Lazarević, koji se već godinama bavi tematikom nestalih.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

- U ovakvim slučajevima teško je nešto ovako predviđati. Nema 'recepta', a nema ni pravila jer svaki je slučaj specifičan i poseban -kazao je Lazarević. Dodao je kako su neke stvari u ovom slučaju vrlo indikativne, ali da ne želi i ne može ništa konkretno tvrditi i prejudicirati.

- Čovjek može u afektu napisati svašta i otići od kuće, a nakon nekog vremena se predomisliti. Nadam se da će tako biti i u ovom slučaju - osvrnuo se na oporuku.

Lazarević smatra kako bi se trebali obaviti detaljni razgovori s prijateljima, kolegama i najbližim ljudima nestale osobe jer ponekad i 'banalna' izjava koje se netko prisjetio iz razgovora s nestalim, može odvesti na pravi trag koji ukazuje da je nestala osoba ipak nešto, pa makar i suptilno, najavila o tome što smjera.

Iz policije su potvrdili kako se češljaju sve nadzorne kamere od smjera Vrbana prema gradu, ali i kamere prema centru grada, piše Dnevnik.hr, za koji je slučaj komentirao bivši načelnik zagrebačkog odjela za potrage Željko Pul.

- Istražitelji se moraju vratiti na početak i utvrditi motive nestanka jer bez toga nema ozbiljnog traganja. - rekao je Pul, koji je riješio na stotine nestanaka. Pul kao neke od najčešćih motiva nestanaka navodi narušene obiteljske odnose, financijske probleme, avanturizam, određene psihičke probleme...

Na stranici Nestali.hr objavljeno je kako se mladić udaljio s adrese u Zagrebu, Palinovečka ulica, gdje mu je prebivalište. Visok je 180 cm, broj stopala mu je 46, ima smeđu kosu i plave oči te je srednje tjelesne građe. U trenutku nestanka bio je odjeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice. Njegova sestra objavila je i da je viđen kako vozi bicikl Hercules Olpran crveno-sive boje. U slučaju da posjedujete informacije možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazvati na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Kaladin
Kaladin
20:00 16.04.2019.

Najbolja nada je da su mu novci bili potrebni za odlazak negdje. Ovisi o količini naravno.

SA
samobalic
20:06 16.04.2019.

Kako to da je s bankovnog racuno nepoznatu svotu novca,banka u svakom momentu mora dati podatke policiji,pa ni je on od bankara posudio novac,nego podigo s racuna,i to s bankomata.

DU
Deleted user
20:10 16.04.2019.

Kaj je je, stvarno nam je iskusni kriminalist sve objasnio. Nadam se samo da je dečko dobro i da će e uskoro pojaviti, a ako ima kakvih problema, sve će se to nekako riješiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije