Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO ZAHLAĐENJE

Stiže nagla promjena vremena: Idemo od 27 na 10 stupnjeva celzijusa!

Foto: Dusko Marusic/Filip Kos/PIXSELL
1/3
14.09.2019.
u 14:13

U subotu će najviša dnevna temperatura u većem dijelu zemlje bit između 22 i 27°C, a u Zagori i oko 30°C

Ako je suditi prema vremenskim prognozama, u nadolazećim danima trebat će vam još i ljetna odjeća, ali i kišobrani. Naime, meteorolozi predviđaju iznadprosječne temperature do utorka, a nakon toga očekuje se velika promjena - kiša, grmljavina i pad temperatura.

Zoran Vakula za HRT prognozira uglavnom toplo vrijeme, a mjestimično i vruća poslijepodneva. vrijeme bi mnoge moglo potaknuti i na kupanje, ne samo u toplicama, nego, unatoč mjestimičnoj buri pa maestralu - i na moru, koje je još relativno toplo, a većinom neće biti ni odviše valovito.

Potkraj utorka i u srijedu, a u većini Dalmacije tek u četvrtak, doći će do nagle promjene. Temperatura će se osjetno sniziti, a očekuju se i pljuskovi, grmljavina, ponegdje i nevrijeme. Ako ono i izostane - bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare, upozorava Vakula.

Zahlađenje će se osjetiti i u Zagrebu gdje ćemo još i u ponedjeljak imati vrlo ugodne temperature od 27 stupnjeva, ali u utorak navečer predviđa se zahlađenje. Već u četvrtak bismo rano ujutro mogli imati i samo 10 stupnjeva!

Foto: DHMZ

"U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčano, a najviša će temperatura biti 25, 26 °C. Podjednako toplo i u središnjoj Hrvatskoj, ali jutro će i dalje biti svježe uz temperaturu oko 13 °C. Uz obalu će biti uglavnom sunčano i vjetrovito. U Gorskome kotaru sunce će povremeno zaklanjati oblaci. Jutro u gorju i u unutrašnjosti Istre svježe, po kotlinama vjerojatno uz maglu, a danju toplo i vrlo toplo", prognozira dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

U subotu će najviša dnevna temperatura u većem dijelu zemlje bit između 22 i 27°C, a u Zagori i oko 30°C. U nedjelju se ne očekuju veće promjene u temperaturama zraka, javlja Neverin.

 

Komentara 7

MO
modovisisajteMaraschino
14:28 14.09.2019.

Kojih 10? Na internetu stoji 20 stupnjeva. To vi gledate 27 u Dubrovniku i onda će zahladiti na 10 u Gospiću.

DU
Deleted user
14:43 14.09.2019.

Što gospar Vakula ima prognozirati? Pa sve mu podastire računalna obrada meteoroloških podataka. Ukucate pljusak.hr i za koji grad želite i imati ćete najbolju prognozu koja dolazi iz Norveške.

IH
iron.hide.54966
17:10 13.09.2019.

Opet??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije