Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIN MI UČI UZ SVIJEĆU Očajna je D. Stanković iz Vukovara

Isključili su struju jer nas izbacuju na ulicu

30.03.2009.
u 16:44

– Nakon više od 20 godina života u stanu u Vukovaru, sada ostajem bez ičega. Imala sam sve, a nečijom nas se voljom izbacuje na ulicu, pri čemu su nam, kao prvu mjeru, isključili struju, iako redovito plaćamo račune – kroza suze nam je rekla Duška Stanković, koja sa svojom obitelji, suprugom Goranom i sinom te majkom Mirom Ćućuz, na koju se i vodi stan, od 23. ožujka živi uz svjetlost svijeća.

Inzulin drže na balkonu
Dodala je kako su problemi sa stanom, koji je smješten u zgradi na adresi A-1 u Borovu naselju, počeli odmah po dobivanju ključeva 28. lipnja 2008., a da je prošlotjedno isključivanje struje vrhunac.

– Radnici HEP-a došli su toga ponedjeljka dok smo mi bili na poslu i bez ikakve obavijesti ili naloga isključili nam struju. Dijete mi sada uči uz svijeću, kuham ono što mogu na plin, perem na ruke, a inzulin koji mama koristi jer je dijabetičar držim na balkonu – rekla je D. Stanković.

Obitelj Stanković, prema njezinim riječima, do lani je bila u stanu koji se još nije počeo obnavljati, a koji je bio neuvjetan za život. Slijedom toga su 2001. godine podnijeli molbu za stambeno zbrinjavanje, koje im je u lipnju 2008. i odobreno.

– U međuvremenu je moj otac, koji je preminuo, naslijedio kuću u Borovu građenu još 1926., zbog koje nas iz Regionalnog ureda sada terete da smo lažirali izjavu koju smo davali prilikom podnošenja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje – istaknula je D. Stanković.

Završili na sudu
Zbog podataka navedenih u izjavi, tjedan dana nakon useljavanja iz ureda su pozvani da vrate stan, a cijeli je slučaj prijavljen i državnom odvjetništvu te je završio na sudu.

– HEP je taj zahtjev trebao odbaciti dok sud ne riješi slučaj u korist jedne ili druge strane. Do tada građanima nitko nema pravo isključivati struju. Ovdje se očito radi o selektivnom sankcioniranju ljudi, gdje je ta obitelj kažnjena kao primjer drugima – rekao je Domagoj Marenić, predsjednik Udruge stanara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije