Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam

ISIL-ovac iz BiH upozorio na nove napade u Europi: 'Nikad neće stati'

Islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.10.2019.
u 19:20

Hasik je svojevremeno radio sa terorističkom skupinom kao policajac i očekuje da će biti pušten iz zatvora u Sjevernom Iraku jer smatra da nije prekršio zakon

Zatvorenik Muhamed Hasik upozorio je da bi se nakon smrti vođe ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadija, u znak osvete, mogli dogoditi teroristički napadi u Europi, piše Vecernji.ba.

Dvadesetpetogodišnji Hasik, rođen u BiH, je u intervju za ABC News upozorio da ISIL “nikad neće stati”. Hasik, koji je pokazao kajanje za zločine tzv. Islamske države, rekao je da smaknuće Bagdadija neće zaustaviti Islamsku državu, već bi je moglo ojačati.

– Možda će se nešto dogoditi u Europi, jer su mnogi uznemireni zbog Bagdadijeve smrti – rekao je Hasik za ABC News, prenosi The Sun. Dodao je da nije važno to što je američki predsjednik Donald Trump objavio da je kalifatu došao kraj, kazavši da borci Islamske države još uvijek postoje.

– Kada jedan umre, dođe drugi - zaključio je.

Hasik je svojevremeno radio sa terorističkom skupinom kao policajac i očekuje da će biti pušten iz zatvora u Sjevernom Iraku jer smatra da nije prekršio zakon.

– Samo smo hvatali ljude s drogom i sličnim stvarima. Samo sam radio svoj posao. Ovaj rat je prljav i dosadio mi je. Želim živjeti normalan život, sa svojom obitelji i djecom - rekao je.

VIDEO Hassan Haidar Diab o smrti Abua Bakra al-Bagdadija:

 

Ključne riječi

Komentara 13

KR
krenica
20:21 31.10.2019.

Što dalje od Evrope za ove arapčine pa i bosanđerose mujazine.

RI
rimac444
22:58 31.10.2019.

To su postrojbe na koje računa izetbegović i njegovi muđahedini.

LE
Levanto
19:55 31.10.2019.

Za EU dolaze ocito teska vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije