Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje drže muškarce

ISIL oslobodio 270 od 400 otetih civila na istoku Sirije

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
20.01.2016.
u 07:30

Sjedinjene Države oštro su osudile nasilje nad civilima u Deir Ezoru i zatražile njihovo hitno oslobađanje.

 Islamska država (ISIL) oslobodila je 270 od oko 400 civila koje su proteklog vikenda zarobili na istoku Sirije, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

ISIL je oko 400 osoba zarobio nakon napada na grad Deir Ezor, u kojem su ubili najmanje 135 ljudi. Nakon oslobađanja dijela civila, većinom žena i djece, ISIL u zatočeništvu i dalje drži muškarce između 14 i 55 godina starosti radi daljnjeg ispitivanja, rekao je voditelj SOHR-a Rami Abdel-Rahman.

Dodao je kako su islamski militanti jučer opkolili još 50 ljudi u nekim područjima Deir Ezora, glavnog grada istoimene pokrajine koja je u zadnje vrijeme pod žestokim pritiskom ISIL-a jer njezino područje povezuje Raku, glavni grad Islamske države u Siriji, s područjem pod kontrolom islamista u susjednom Iraku.

Sjedinjene Države oštro su osudile nasilje nad civilima u Deir Ezoru i zatražile njihovo hitno oslobađanje.

"Zahtijevamo hitno i bezuvjetno oslobađanje svih zarobljenih civila i onih koje u zatočeništvu drži ISIL", izjavio je glasnogovornik američke administracije Mark Toner.   

>>Kalifat se seli u Libiju, na sama vrata Europske unije

Komentara 7

Avatar superhik74
superhik74
18:44 20.01.2016.

Po cijenu bankrota Saudijci + Turci podrzani od SAD, Velike Britanije , Francuske i Izraela ne odustaju preko ISIL-a pokusati srusiti neposlusni rezim u Siriji koji ne plese kako oni sviraju. Ovo ce potrajati. Briga njih, boriti ce se do posljednjeg Sirijca.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:46 20.01.2016.

Ovi nevini vitezovi iz Isil-a uz Boga i domoljublje pokazuju i dokazuju da su svoji na svome u svojim bajkama, mitovima i zločinima.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
09:03 20.01.2016.

Trenutno je veliki naoad ISILA u toj zoni, forsirali su Eufrat i privukli na sebe pažnju. Dok su iz prokopani tunela izletili iza leđa i iznenadili SA vojsku. Izuzetno dobro su organizirani i vođeni. Ta cesta im je koridor za Irak, očekujem ofanzivu ISILA u toj provinciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije