Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks-džihad

Njemica (16) u ISIL-u: Snajperistica sam i ubijala sam vaše vojnike

Foto: vl
1/3
23.07.2017.
u 22:00

Djevojka je iz Europe otputovala s krivotvorenim dokumentima svoje majke uzevši od kuće svu ušteđevinu. Vrbovanje djevojaka putem interneta čest je postupak džihadista i za to su zaduženi posebni “zavodnici“

Bila sam snajperist i ubila sam mnoge vaše vojnike. To mi je bio zadatak, priznala je iračkim istražiteljima 16-godišnja njemačka tinejdžerka, Linda Wenzel, koja je pobjegla početkom srpnja prošle godine i pridružila se terorističkoj organizaciji Islamska država.

Linda Wenzel uhićena je među ruševinama nedavno oslobođenog iračkog grada Mosula, s puškom u ruci i opasana eksplozivom pored mrtvog tijela supruga Čečenca. Unatoč tome što je vidjela da nema izlaza, Linda se nastavila boriti do posljednjeg trenutka te razmjenjivala vatru s iračkim vojnicima pri čemu je bila i ranjena u ruku. Danas se nalazi u zatvoru u glavnom iračkom gradu Bagdadu. – Čim sam stigla u Siriju, morala sam proći vojnu obuku koja je kratko trajala – govorila je Linda istražiteljima priznajući kako se prije Mosula borila na ratištima diljem Sirije te da je u Mosul stigla sa suprugom Čečencem. Linda je istražiteljima otkrila kako je, s obzirom na to da je bila maloljetna, otputovala krivotvorenim dokumentima svoje majke uzevši od kuće svu ušteđevinu koju je pronašla pobjegavši preko noći. Pri uhićenju s Lindom su irački vojnici razgovarali na arapskom jer nisu niti slutili da je strankinja s obzirom na to da je bila odjevena poput Iračanke.

Kada su shvatili da je njezin arapski loš, jedan je vojnik počeo s njom govoriti na njemačkom nakon čega su potvrdili njezin identitet. Iračka vlada obavijestila je ministarstvo vanjskih poslova Njemačke o uhićenju tinejdžerice kako bi potvrdili da je zaista riječ o Lindi Wenzel koju su prije nekoliko mjeseci proglasili prijetnjom za njemačku nacionalnu sigurnost te kako se radi o izuzetno opasnoj teroristici. Wenzel je iz mjesta Pulsnitz, nedaleko od Dresdena, i jedna je od 20-ak sljedbenika ISIL-a uhićenih u Mosulu. S njom je bilo nekoliko žena iz Rusije, Kanade i Čečenije naoružanih puškama te prslucima s eksplozivom.

Prema iračkim istražiteljima, Linda je radikalizirana još u Njemačkoj, gdje je promijenila svoje ime u Mariam (Marija). Njezini su prijatelji već prije otkrili njemačkoj policiji kako je Linda, inače sjajna učenica, počela učiti arapski i sa sobom u školu nositi Kuran. Počela je nositi konzervativniju odjeću te bila impresionirana islamskom vjerom. Linda je istražiteljima priznala kako je putem interneta upoznala mladog džihadista iz Čečenije u kojeg se zaljubila te odlučila otići u Siriju udati se za njega. Linda je priznala kako je bila toliko fascinirana ISIL-om da je odlučila otići i na ratište iako nije morala. Vrbovanje mladih djevojaka putem interneta čest je postupak džihadista. Iračke snage u Mosulu pronašle su mobitel „zavodnika“ mladih djevojaka koji je vrbovao djevojke za seks-džihad. Mobitel je bio pun fotografija djevojaka različitih dobi i nacija koje je on oženio i seksualno iskorištavao. „Zavodnik“, Sajed Ali Sherji, bio je šerijatski sudac provincije Tigris koji je vjenčao na tisuće džihadista sa stranim i domaćim djevojkama. 

Komentara 93

Avatar kenshi
kenshi
22:57 23.07.2017.

Ta cura je otišla u ISIL zbog seksa i ubijanja i prodala je svoju dušu sotoni. Za nju nema više spasa.

GO
gooniegoogoo
05:48 24.07.2017.

ISILovska snaperistica=lijeva feministica

NI
Nikomah95
22:32 23.07.2017.

Vjera je bitan dio čovjekova odrastanja i života. Uopće nije čudno što islamisti regrutiraju svoje sljedbenike iz redova ateističke djece, tinejdžera, oni su najpogodniji za to. Izgubljeni,otudjeni od Boga i svijeta, najčešće u prvom redu od vlastitih roditelja koji su u trci za svojim bogom,novcem, ta djeca traže bilo kakav oslonac u životu. Ne znam da se ovakvo nešto dogodilo u jednoj katoličkoj obitelji. Ok,ok, izvolite "leftardi", slobodno me napadajte, no to neće promjeniti moje mišljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije