Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon
Povratak na članak

Iseljenici dobrodošli natrag – da biste dobili državljanstvo, nećete više morati znati hrvatski jezik

Potomci hrvatskih iseljenika do 21. godine moći će se prijaviti u knjigu državljana ako su to njihovi roditelji propustili učiniti do njihove punoljetnosti

Komentari 179

ZH
Zlatousti Hrvat
06:58 26.10.2018.

Svaki put kada zafali para, Hrvati se sjete 'ogromnog bogatstva' iseljeništva, a kada se ima što za lapati, onda im se ukidaju prava, bacaju klipovi pod noge kod investiranja itd. Tako je generacijama.

VL
LI
liskovaca
06:41 26.10.2018.

Ovdje se radi o dogovoru vlade i Pupovca! Cilj je povratak Srba i jeftine radne snage! A bome i glasačke mašinerije!

VL
SA
samograd
08:21 26.10.2018.

Svi znamo koliko je naša dijaspora pomogla u stvaranju države , politički ,financijski . . Nakon što je sve prošlo , priča se priča " što će meni netko glasovati u Hrvatskoj ako živi u Australiji" dakle na djelu jeje poznati hrvatski zaborav , tako da ovom ne vjerujem , dok ne vidim dokaze i konkretne poteze ovo je još jedan od apaurina .Ne vjerujem u tako nagli zaokret prema dijaspori, daj Bože da je tako!!

VL
NJ
nada.jurincic
07:03 26.10.2018.

Nemate nas dovoljno za guliti, gusto ha?

VL
KO
koraknaprijed
06:52 26.10.2018.

Otprilike koliko Jrvata zive u Hrvatskoj toliko nas je van nje, ti nasi iseljenici i njihovi potomci su jedno ogromno bogastvo koje nas moze ne samo izvuci iz sadasnjih problema vec napraviti Hrvatsku SVJETSKOM SILOM. Ne sa donacijama i milostinjamaa vec sa svojim iskustvom, znanjem i ljubavi koja je u njihovim srcima za svoj narod i svoju domovinu Hrvatsku.Potrebna je samo volja Hrvatske vlade da pokaze iskrenu i dokumentiranu dobrodoslicu nasim ljudima.Od otprilike 4 milona iseljenika tu ima bar milion poduzetnika, strucnjaka i znastvenika koji mogu i žele pomoc ali i zaradit u svojoj domovini Hrvatskoj.Prvi korak bi trebao biti osnivanje Hrvatske iselkenicke banke koju bi formirali, vodili i finacirali Hrvatski iseljenici.

VL
RE
Realist1510
07:31 26.10.2018.

Nije to nista sta vi pricate.To vam je ovo: To je zakon smisljen za ilegalne migrante,opet pod krinkom da se Hrvatima nesto olaksa.Za sad stoji "iseljenicima",ali maknemo li tu rijec ispat ce da ce migranti bez poznavanja jezika i kulture dobivati Hr papire. Maknemo li tu 1 rijec iz zakona dobili smo kompletan zakon koji ce koristiti potencijalne pridoslice. Eto,to je to i nista drugo.

VL
PA
Pajkoslava2
06:44 26.10.2018.

Uopće se ne zurite uništiti i ovo malo suvereniteta što nam je ostalo!

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
09:12 26.10.2018.

Cijelo vrijeme se vracaju 3. i 4. generacija i izseljenici koji su vani bili vrlo uspjesni. Ima dosta primjera kao Boris Miksic (bivsi kandidat za predsjednika), onaj Texanac koji je na Bracu otvorio hotelski resort, obitelj Luksic iz Cilea, obielj Rimac... Sve povratnici odnosno investitori koji su uspjesni u inozemstvu i investiraju u staroj domovini. A malih i nepoznatih ima na stotine mozda na tisuce, kao napr. one dvije Australke koje su u Splitu zapocele medju prvima iznajmljivati luksuzno preuredjene stanove. Oni stvaraju radna mjesta i dizu nivo Hrvatske. Jedini problem su osobe kao odosmo kvragu, che99/links/comandante, kamocemo, binki, ... itd i naravno srbska i muslimanska bratija. Znaci imamo jos previse karakternih jugo-nakaza koje mrze sve sto nam donosi dobro i gledaju bacati klipove domoljubima pod noge.

VL
DA
Danijel2
08:34 26.10.2018.

Daj probudite se. Viktora Orbana je će blagoslivljati generacije Mađara, a kod nas će vjerojatno biti suprotno. Pogledajte film "Gdje je nestao ISIL"

VL
CR
CrniGaro
07:43 26.10.2018.

Čim se ovaj kiselo smije znači do korica nam je zabijo .

VL
ZB
Zlatan.balkanac
09:23 26.10.2018.

Je je dođite da vam naši uzmu pare dođite našema poštenjacima da vam ispraznr lisnicu

VL
LU
Lujo123
06:43 26.10.2018.

ma stajali budu u redovima kak bi se vratili u zemlju koju ste vi idioti opljačkali do kocena! Hajd ti "ministre" psihijatru - tebi je u glavi došlo do kratkog spoja '

VL
DO
Dolinski
07:16 26.10.2018.

S obzirom na naše demografske probleme, iseljenici zaista jesu naša jedina realna šansa da ublažimo taj problem, koji nemamo samo mi nego svi autohtoni europski narodi. Tako da podržavam potez i nadam se da je to tek prvi korak. Treba im pojednostavit i birokraciju za stjecanje vlastite nekretnine, nostrifikaciju diploma itd...

VL
ST
Startrack
06:52 26.10.2018.

Al gledaj "Malenkosti" kako mrzi Hrvatsku. Hrvatska ima problem manjka radne snage, stoje uvjek i iskljucivo znak zdrave ekonomije. I to on okrene u mrznju na Hrvatsku? Ahahaha, Krepala Jugoslavija ahahaha.

VL
VR
Vrac666
08:18 26.10.2018.

Kolinda u klubu iseljenika u Americi i nitko nezna ni beknut hrvatski a niti neznaju di je Hrvatska i nadam se da nikad neće niti doznati a kamoli vratit se

VL
ST
Startrack
06:50 26.10.2018.

A gledaju Hrvatomrzaca sa komentarima. Unistili smo vam jugoslaviju. Nema nista ljepse nego vidit vas kako patite. Nikad, NIKAD, do kraja svjeta nece postojat Jugoslavija. Jesmo je razvalili, raspala se najbolje u ljudskoj povijesti.

VL
KR
korisnik.rp
09:56 26.10.2018.

dovoljno ce biti arapski ili srpski

VL
Avatar poljicanin
poljicanin
13:11 26.10.2018.

Standardna glupost odgovornih ljudi !Ne možes biti Hrvat a govoriti samo stranim jezikom.Još samo fali da možes dobiti državljanstvo ako imaš psa Dalmatinca....

VL
Avatar Foton
Foton
14:31 26.10.2018.

Treca generacija Hrvata rodjenih u Kanadi, Njemackoj ili Australiji se ne ce vracati, jer su te napredne i bogate zemlje njihove domovine. Ali novac i investicije iz tih zemalja bi dolazile da nema korupcije, rodja, idiotskih zakona iz doba socijalizma. A to se izgleda ne mjenja, i vlada i narod navikli na takovu situaciju. Lakse je uloziti u Wall street burzu, nego uci u kojekakove bitke i neizvjesnost u Hrvatskoj. Steta jer se radi o puno, puno novca, a i o kulturi poslovanja i postenja, sto bi zemlji jako koristilo. Nas milion iseljenika ima vise novca nego cijela Hrvatska koji tako ostaje vani.

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
08:49 26.10.2018.

iseljenici kad vide lopovsko-cigansku državu pobjegnu čim prije, i tko bi im zamjerio?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.