Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE NAPETOST

Irski brod Rachel Corrie do Gaze bi trebao stići sutra ujutro

Rachel Corrie
04.06.2010.
u 15:56

Ako se popnu na naš brod, bit ćemo vrlo mirni i nećemo pružati nikakav otpor. Mogu nas samo nasilno odvesti u Ashdod, ali mi se ne okrećemo – poručila je medijima nobelovka Maguire.

Irski brod Rachel Corrie, nazvan po američkoj aktivistici koja je 2003. godine poginula pod izraelskim buldožerom, trebao bi u subotu ujutro stići do Gaze.

Na brodu je 11 aktivista, među kojima su irska nobelovka Maired Maguire te bivši pomoćnik glavnog tajnika UN-a Denis Halliday. Brod prevozi humanitarnu pomoć za Gazu – cement, opremu za školovanje djece te lijekove.

Izraelci su ostali nepokolebljivi u stavu da neće dopustiti probijanje blokade Gaze. Ako posada s broda ne prihvati kompromisno rješenje – iskrcavanje u luci Ashdod, gdje bi, tvrde, oni pregledali pomoć te je dostavili Gazi – Izraelci tvrde da će na zadatak poslati istu jedinicu koja je provela napad na humanitarni konvoj u ponedjeljak koji je završio krvoprolićem. Aktivisti ne prihvaćaju preusmjeravanje.

– Ako nam Izraelci ne dopuste da se probijemo do Gaze, ostat ćemo u međunarodnim vodama. Ako se popnu na naš brod, mi ćemo mirno sjediti kao nenasilni aktivisti. Bit ćemo vrlo mirni i nećemo pružati nikakav otpor. Mogu nas samo nasilno odvesti u Ashdod, ali mi se ne okrećemo – poručila je medijima nobelovka Maguire.

Komentara 102

Avatar Rubirosa
Rubirosa
16:11 04.06.2010.

Kladim se da ce sutra biti \"podmornica\",ako ne jos veceras.............(H)

OB
-obrisani-
16:53 04.06.2010.

potopiti brod,valjda su izraelci gazde u svom moru,a ovi arapski huškači neka provociraju svoje vlade,podržavam akciju izraela kako god gruba bila ,oni brane samo svoje

OB
-obrisani-
01:57 05.06.2010.

declea, uzmimo da ima teritorijalne vode ali to je nevažno brod je plovio u smjeru gaze, izrael si je uzeo za pravo da blokira promet sa gazom, prema tome, da li je brod kontroliran u međunarodnim vodama, ili ne, samo je nevažan detalj za koje se palestinski obožavatelji danas hvataju pored tolikih prekršaja međunarodnog prava ovaj događaj se može procijenjivati samo prema tome da li je namjera bila humanitarna ili politička e sad.. oni najbolje za sebe znaju da li bi im bilo bolje prihvatiti konačno kapitualciju i započeti normalan život, ili žele dalje ratovati jedan je narod u našem susjedstvu dostojanstveno podnio gubitak teritorija zbog tog čina, omogućio je svom stanovništvo normalan život, i štoviše, time si je stvorio veću šansu da jednom povrati izgubljeni teritorij

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije