Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznajmljivač

Irci optužili Hrvata da je u kuću ugurao 23 ljudi

Dublin
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
27.12.2017.
u 12:21

Hrvat odbacuje optužbe i tvrdi da kuća može primiti 20 ljudi

Jedan Hrvat našao se na udaru irskih medija zbog iznajmljivanja kuće čak 23 osobama u isto vrijeme.

Independent.ie je još u listopadu objavio da muškarac opasno prenapučuje svoju kuću u dublinskoj četvrti Rathmines koja ima samo jedan tuš i dva zahoda, te da je u jednom trenutku u jednoj sobi spavalo čak osmero žena.

Dublinsko gradsko vijeće izvijestilo je da je kuća pregledana u studenom te da se u tom trenutku nije moglo reći da u njoj živi previše ljudi. Međutim, Independent optužuje muškarca da je prije inspekcije maknuo krevete kako kuća ne bi djelovala prenapučeno, što on sam odbacuje.

Hrvat, piše irski list, nastavio je s pretrpavanjem i nakon što su vlasti obaviještene o opasnim uvjetima u kući, pa je prošli tjedan objavio oglas na Facebooku u kojem navodi da za "dijeljenu sobu" treba platiti 350 eura.

Independent piše da je muškarac, nakon što je prvi članak objavljen, u studenom obavijestio 23 stanara da mora zatvoriti kuću i vratiti se u Hrvatsku jer mu supruga uskoro treba roditi. Međutim, sobe su poslije i dalje bile iznajmljivane, a muškarac je potvrdio da je i dalje gazda.

- Nikad nisam prestao iznajmljivati. Kuća je još uvijek ista, može primiti 20 ljudi. Neki stanari željeli su ostati pa sam nastavio iznajmljivati i odlučio sam da se neću vratiti, neki stanari su odselili pa sam jednostavno našao nove ljude - rekao je.

Ključne riječi

Komentara 42

BF
bf2
12:31 27.12.2017.

pa velika većina hrvata u irskoj živi u polukomunama,nagurani u kuće i kažu da se tako da živjeti,pa i nešto uštedjeti...neobično,ali u Hrvatskoj je to valjda ispod časti

NA
Narcis660
13:05 27.12.2017.

Nasi ljudi mogu iz Balkana ali Balkan iz njih nikada...Haha a i snalazljivi su.Jadno da se svugdje prezentiraju u najgorem svijetlu Naravno komentiram samo ako je uopce ovo tocna informacija s obzirom na pljuvanje obicnih smrtnika dok guzonje mogu sto zele.

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
13:12 27.12.2017.

Da to nije onaj antifašista nautičar iz Splita, kao se ono zove ispaljenko, Mario Vujević? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije