Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERESA NE NEDOSTAJE

Irci stigli po radnike u Split: 'Poznati ste kao marljivi, lojalni i ambiciozni'

Irska
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
11.10.2018.
u 16:56

Hrvati su u Irskoj poznati kao jako marljivi i lojalni radnici koji govore dobar engleski, kaže Noel Cafferkey, vlasnik agencije "Action Recruitment".

Predstavnici najvećih i najuglednijih hotelskih grupacija iz Irske i Ujedinjenog Kraljevstva došli su u Split kako bi porazgovarali sa zainteresiranim Hrvatima koji traže posao. Tako se u srijedu 370 radnika sastalo licem u lice s potencijalnim poslodavcima. 

Zadovoljstvo je obostrano i ovo sigurno neće biti prvi susret ovakve vrste u Dalmaciji, piše Slobodna Dalmacija

Hrvati su u Irskoj poznati kao jako marljivi i lojalni radnici koji govore dobar engleski, koji su dosta ambiciozni, i zato su vrlo cijenjeni i traženi - kaže Noel Cafferkey, vlasnik agencije "Action Recruitment".

Rekao je i kako je poželjno da radnici butu kvalificirani i da dobro govore engleski, no mjesta ima i za one koji žele raditi te su inteligentni i spremni učiti.

- Ako u prvih šest mjeseci poslodavci prepoznaju radnika kao marljivog i lojalnog, plaće nikad nisu problem - kazao je Cafferkey i dodaje kako bi dobra plaća iznosila oko 2000 eura.

Na razgovore su došli i kandidati iz raznih dijelova Hrvatske. Jedan od njih je i Nikola Čanić iz Dubrovnika. On je radio u hrvatskom turizmu na svim pozicijama. Od konobara do menadžera.

- I u principu vidite svega; od toga da vas prevare, ne ispune ono što ste dogovorili, što vam je obećano, ali, velim opet, glavni problem našeg turizma je potplaćenost radne snage. Traži se od vas da radite jako puno, a plaćeni ste jako malo - rekao je Čanić.

Ključne riječi

Komentara 29

VI
vidum
17:16 11.10.2018.

S odlaskom svakog Hrvata, HDZ-u popularnost raste.

SM
Smity
17:21 11.10.2018.

I uopste niste skupi !

KE
kedu
17:40 11.10.2018.

oko 2000 eura bruto!!!...odmijete porez, hranu, stanarinu, struju, vodu , telefon osiguranje, izlaz......ostane vam NISTA!!!!!...bolje je parazitirati i voliti Hrvatsku ,Tudjmana i visiti u crkvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije