Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTE NEPRIJATELJSTVO

Iranski vrhovni vođa: SAD će biti izbačene iz Iraka i Sirije

Ras al Ain, Sirija
Foto: KEMAL ASLAN/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.05.2020.
u 23:10

Čak i vođe nekih američkih saveznika mrze američke državnike i vladu. Ne vjeruju im, dodao je Ali Hamenei

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei izjavio je u nedjelju da će Sjedinjene Države biti "izbačene" iz Iraka i Sirije, dvije zemlje u kojima je izražena iranska nazočnost. Iran i Sjedinjene Države su zakleti neprijatelji i ne prestaju se optuživati i prijetiti.

Američke snage su intervenirale u Siriji, gdje je Iran saveznik režima Bašara al-Asada, te u Iraku u sklopu međunarodne protudžihadističke koalicije. Njihova nazočnost u Iraku je postala sporna nakon porasta napetosti između Washingtona i Teherana.

"Sjedinjene Države neće ostati ni u Iraku niti u Siriji. Moraju se povući i bit će izbačeni", rekao je ajatolah Hamenei tijekom virtualnog susreta sa studentima, prenosi njegova službena internet stranica.

"Čak i vođe nekih američkih saveznika mrze američke državnike i vladu. Ne vjeruju im", dodao je i objasnio da tu mržnju izaziva "ratobornost Amerikanaca koji pomažu lošim vladama, obučavaju teroriste i daju bezuvjetnu podršku sve većoj dominaciji cionističkog režima, ali i užasnom američkom upravljanju koronakrizom".

Ključne riječi

Komentara 4

IN
ima_nešto
00:47 18.05.2020.

Sve ima početak i kraj.

KO
kopp29
00:14 18.05.2020.

Fanatique ostaje fanatique,..a sirotinja placa,jadan on od cijele bijede vec 40 godina

Avatar Viktor999
Viktor999
07:38 18.05.2020.

Zakarabuljeni ajatolasi bi se širili po cijelom bliskom istoku, bojim se da neće ići...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije