Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanemario zakone

Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika Hassana Rohanija

Hassan Rohani
Reuters/Pixsell
11.04.2021.
u 14:53

Novinska agencija Fars izvijestila je u nedjelju da je 190 od 235 prisutnih zastupnika glasalo za podizanje optužnice protiv predsjednika države, ne navodeći nikakve detalje

Iranski parlament podigao je optužnicu protiv predsjednika Hassana Rohanija, u sve jačoj borbi za moć između tvrdolinijaša i umjerenih iranskih političara i reformista bliskih predsjedniku. Zastupnici optužuju predsjednika države da je zanemario zakone koje je donio parlament.

Novinska agencija Fars izvijestila je u nedjelju da je 190 od 235 prisutnih zastupnika glasalo za podizanje optužnice protiv predsjednika države, ne navodeći nikakve detalje. Ipak, vidljiva je veza između tog glasanja u parlamentu i obnovljenih nuklearnih pregovora u Beču, koji bi mogli zahtijevati kompromis s glavnim neprijateljem, Sjedinjenim Američkim Državama. 

Ubrzo nakon pobjede na parlamentarnim izborima u veljači 2020. godine, tvrdolinijaši i konzervativci izvršili su pritisak na predsjednika države da podnese ostavku. Oni tvrde da je Rohani udaljio Islamsku Republiku od njezinih ideoloških ciljeva prozapadnom politikom i bečkim nuklearnim sporazumom iz 2015. godine.

Rohani pak, uoči predsjedničkih izbora u lipnju, optužuje tvrdolinijaše u parlamentu da su žrtvovali nacionalne interese za domaće borbe za vlast. Sam Rohani možda se neće moći ponovno kandidirati nakon dva mandata, ali tvrdolinijaši također žele smanjiti šanse ostalih umjerenih političkih kandidata, bliskih njemu.

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
20:14 11.04.2021.

Tvrda linija je več izgubila podršku naroda. Dokaz su skoro prazne djamije sa pkojim muškarcem i BEZ žena.

MX
Mister X
17:01 11.04.2021.

Iranski parlament podigao je optužnicu protiv predsjednika Hassana Rohanija,Ili je on radio u korist Amera ili su oni naredili da ga se skine . Zna se treče opcije nema .... ,Tko zna misliti nemože da promaši sa ovim zaključkom ....uvjekjek kad se sljetim Dr. Sanadera znam kako to sve jednostavno ali efikasno funkcionira i cijeli Sabor preko noći u sekundi zan tko je krivac i to lopov kojemu drugi ke'radu is ve dadu i treba u zatvor .I sa kim se nesmije više riječ progovoriti ili dati mu šansu do presude nitko nije kriv dok nije pravomočno osuđen u politici je "zan se sve" i u napred ! i balkaski stil funkcionira jer mora ,..,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije