Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez kazne

Iranka Sakineh, osuđena na smrt kamenovanjem, ipak osobođena

iranka
AFP
10.12.2010.
u 10:00

Dva različita suda osudila su Sakineh Mohammadi-Ashtiani na smrt zbog umiješanosti u ubojstvo supruga

Iranka Sakineh Mohammadi-Ashtiani, osuđena na smrt kamenovanjem, zbog koje se digla na noge međunarodna zajednica, oslobođena je, kao i njezin sin i odvjetnik, priopćio je međunarodni odbor za borbu protiv kamenovanja koji ima sjedište u Njemačkoj.

- Dobili smo informaciju iz Irana da su oslobođeni, izjavila je za agenciju AFP Mina Ahadi, glasnogovornica odbora.

Dva različita suda osudila su Sakineh Mohammadi-Ashtiani na smrt zbog umiješanosti u ubojstvo  supruga. Presuda je u žalbenom postupku 2007. godine preinačena u kaznu od 10 godina zatvora, ali je presuda o kamenovanju zbog preljuba potvrđena iste godine na drugom prizivnom sudu.

Ključne riječi

Komentara 115

OB
-obrisani-
10:29 10.12.2010.

Ponosna i neovisna Islamska republika Iran, ustrajan borac protiv zapadnog imperijalizma, podvila rep. Ukratko, započeli su nanovo pregovori o nuklearnom programu, pa IRI nakon ove odluke očekuje barem kolačić za nagradu. he,he

OB
-obrisani-
12:49 10.12.2010.

Btw, Riznice, kad pogrešim zato jer imam krivu informaciju, naknadno se ispravim. Dok ti jedno te isto, nevezano za informacije.

OR
orisis
18:01 14.12.2010.

Ako je zhena sudjelovala u zlochinu ili pochinila zlochin,zashto su ju pustili?U svakoj normalnoj drzhavi bi dobila chumez!Pa ne moraju se Iranci u svemu povinovati svjetskim silama...Nuklearno naoruzhanje je jedno a progon kriminalaca i sud je neshto drugo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije